Αγριοκαστανιά – Κρέμα για Κιρσούς

Δραστική Κρέμα για τους Κιρσούς

 

Οι θαυματουργές ιδιότητες της αγριοκαστανιάς την καθιστούν μοναδική για κάθε πρόβλημα του κυκλοφορικού συστήματος, καθώς αυξάνει την αντοχή και τον τόνο των αγγείων.

Η αγριοκαστανιά εκτός από τα συστατικά μίας δραστικής κρέμας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως έγχυμα, για προβλήματα όπως η φλεβίτιδα, οι φλεγμονές των αγγείων, τα οιδήματα και οι αιμορροΐδες.

 


Τι θα χρειαστείτε? 

  • Κρέμα καλεντούλας / 65 ml
  • Διάλυμα αγριοκαστανιάς / 2 ml
  • Αιθέριο έλαιο κυπαρισσιού / 15 σταγόνες
  • Αιθέριο έλαιο λεμονιού / 10 σταγόνες
  • Αιθέριο έλαιο γερανιού / 5 σταγόνες

Πως θα την παρασκευάσετε

Αφού συγκεντρώσετε τα υλικά σας, ρίχνετε σε ένα βαζάκι την κρέμα καλεντούλας. Παράλληλα, αναμειγνύετε σε ένα μικρό ποτήρι τα αιθέρια έλαια και τα προσθέτετε στην κρέμα καλεντούλας, ανακατεύοντας πολύ καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Στο τέλος, προσθέτετε στην κρέμα και το διάλυμα αγριοκαστανιάς.


Πως θα τη χρησιμοποιήσετε

Χρησιμοποιήστε την κρέμα τοπικά και κάνετε καθημερινά επάλειψη γύρω από τον κιρσό (ή τη διογκωμένη φλέβα)

 


Λίγα λόγια για την Αγριοκαστανιά

Η αγριοκαστανιά που δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την καστανιά, πήρε το όνομα της λόγω της μεγάλης ομοιότητας των καρπών της με τα κάστανα. Ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στις βόρειες και κεντρικές περιοχές της Ασίας, ενώ στην Ευρώπη ήρθε το 16ο αιώνα.

Ιδιότητες :

Η τονωτική και αντιφλεγμονώδης δράση της αγριοκαστανιάς αποδεικνύεται ευεργετική για τα αιμοφόρα αγγεία του σώματος. Έχει αποδειχθεί επίσης ότι μειώνει την κατακράτηση υγρών και δρα ως ήπιο διουρητικό. Τέλος, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και μειώνει τα οιδήματα που προκαλούνται από αυτή.

Που χρησιμοποιείται 

Χρησιμοποιείται σε μικρές δόσεις ως βάμμα και έγχυμα. Χρησιμοποιούν επίσης το απόσταγμα των σπόρων της για τους ρευματισμούς, ενώ, σπανιότερα, το αφέψημα των φύλλων της για τον κοκίτη. Λοσιόν και κρέμες με αγριοκαστανιά θεωρούνται ιδανικές για κιρσούς και φλεβίτιδες.

Παρενέργειες

Ίσως τοξική αν χρησιμοποιηθεί χωρίς μέτρο.

 

it's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Tumblr
Tumblr