Τάντρα, το ολιστικό όραμα ζωής

Από την αρχαία, προϊστορική λατρεία της μητέρας Γης προήλθε το ολιστικό όραμα της ζωής που αγκαλιάζει τα πάντα.

 

Το Όραμα της Τάντρα, που μπορεί να ερμηνευτεί ως η ουσιώδης κλωστή, που περνάει μέσα από τα ζωντανά παλλόμενα, δημιουργικά και πλησιέστερα τμήματα κάθε θρησκείας.

Το Θιβέτ διεισδύει στην Τάντρα και ο Σαράχα είναι ο ιδρυτής της Τάντρα όπως ο Μουντιντάρμα είναι ο ιδρυτής του ΖΕΝ.


Το Ταντρικό όραμα της ζωής είναι η οπτική της Τάντρα προς τη ζωή.


Το βασικό όραμα είναι ότι ο κόσμος δεν είναι χωρισμένος σε κατώτερο και ανώτερο αλλά ότι ο κόσμος είναι ένα κομμάτι.

Είναι ενιαίος.

Το ανώτερο και το κατώτερο κρατιούνται χέρι-χέρι. Το ανώτερο περικλείει το κατώτερο και το κατώτερο περικλείει το ανώτερο. Το ανώτερο είναι κρυμμένο στο κατώτερο. Έτσι το κατώτερο δεν κατηγορείται, δεν καταστρέφεται, δεν σκοτώνεται , δεν το αρνείται κανένας. Το κατώτερο πρέπει να μετασχηματιστεί. Το κατώτερο πρέπει να κινηθεί προς τα επάνω και τότε το κατώτερο να γίνει ανώτερο.

Η Τάντρα λέει ποτέ να μην κατηγορείς τίποτα. Το να κατηγορείς είναι συμπεριφορά ανόητου. Κατηγορώντας κάτι, αρνείσαι από τον εαυτό σου τη δυνατότητα να μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις αυτό που κατηγορείς, για να εξελίξεις το κατώτερο.

Μην κατηγορείς τη λάσπη.

Ο λωτός είναι κρυμμένος μέσα στη λάσπη. Χρησιμοποίησε τη λάσπη για να παράγεις το λωτό. Ασφαλώς η λάσπη δεν είναι ακόμη λωτός μπορεί όμως να γίνει. Και ο δημιουργικός άνθρωπος, ο θρησκευόμενος άνθρωπος θα βοηθήσει τη λάσπη να απελευθερώσει το λωτό της και το λωτό να απελευθερωθεί από τη λάσπη.

Η Τάντρα δεν πάσχει από αντρικό σοβινισμό. Για την ακρίβεια για να μπεις στην Τάντρα, χρειάζεσαι τη συνεργασία μιας σοφής γυναίκας.
Χωρίς τη σοφή γυναίκα δεν θα μπορέσεις να μπεις στο σύνθετο κόσμο της Τάντρα.

Η Τάντρα ευδοκιμεί στην αγορά, μέσα στις καρδιές της ζωής.
Δεν έχει αρνητική συμπεριφορά είναι θεότητα.

Το σώμα είναι η Shakti. Οι ανάγκες του σώματος είναι οι ανάγκες της Shakti. Όταν ο άνθρωπος το απολαμβάνει, είναι η Shakti που απολαμβάνει μέσα από αυτόν. Τα αυτιά του, τα μάτια , τα χέρια και τα πόδια είναι δικά της.

Βλέπει μέσα από τα μάτια, δουλεύει μέσα από τα χέρια και ακούει μέσα από τα αυτιά. Σώμα, μυαλό, αναπνοή, το ΕΓΩ, η νοημοσύνη, όργανα και όλες οι άλλες λειτουργίες είναι δικά της δημιουργήματα.

it's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Tumblr
Tumblr