Sat Guru Charan

Το Sat Guru Charan είναι ένα είδος ρεφλεξολογίας όπου ο ασκούμενος προσφέρει μια πολυδιάστατη θεραπεία ενώ βρίσκεται σε κατάσταση διαλογισμού.

Οι τεχνικές εφαρμόζονται κυρίως στα πόδια , στα χέρια και στο κεφάλι, όπου υπάρχουν ανακλαστικά τα οποία αντιστοιχούν στα εσωτερικά όργανα., αδένες, σπονδυλική στήλη, στα μέλη του σώματος, αλλά και στα σημεία της ενεργειακής ανατομίας.

Με αποτέλεσμα να διαλύονται τα ενεργειακά μπλοκαρίσματα και η αρμονία να αποκαθιστάται σε όλα τα συστήματα του σώματος, στη ψυχολογία και στο νου.

Αυτή η μέθοδος ρεφλεξολογίας βασίζετε στις αρχαίες διδασκαλίες, γνώσεις, πρακτικές διαλογισμού τις Kundalini Yoga που διέδωσε ο Δάσκαλος Yogi Bhajan (διάδοχος του White Tantra Yoga).

Στα 36 χρόνια διδασκαλίας Ο Yogi Bhajan έχει αφήσει δύο χάρτες που χρησιμοποιούνται στο Sat Guru Charan.

Ο διαλογισμός συνδυάζεται με την γνώση δημιουργώντας ένα σημείο παρατήρησης και ενατένισης που διευρύνει την συνείδηση του θεραπευτή.

Ο θεραπευτής αναπτύσσει την ικανότητα του να εξελίσσει την προσοχή του, και κρατώντας μια στάση και πρόθεση φροντίδας και συμπόνιας δίνει την αρχή στην ίαση και την μεταμόρφωση, δημιουργεί μια καινούργια ισορροπία.


O Hari Simran Sighn Khalsa, μαθητής του Yogi Bhajan από το 1979, μελέτησε και εφάρμοσε στη πράξη τη κληρονομιά του Δάσκαλου του και ίδρυσε τη σχολή ρεφλεξολογίας Sat Guru Charan.

Ο θεραπευτής Sat Guru Charan χρειάζεται να ξέρει να μπαίνει σε διαλογιστική διαδικασία, να , να κατέχει τεχνικές γνώσεις των σημείων διέγερσης του ποδιού, να αναπτύσσει τις ανθρώπινες αξίες , να αποκτήσει συνείδηση των αισθήσεων και αντιλήψεων του και εμπλουτισμένος με όλα αυτά να ζει την αίσθηση του Ιερού.

Ο μαθητευόμενος θεραπευτής κάνει ένα θαυμάσιο ταξίδι μέσα στον εαυτό του. Ανακαλύπτει μια καινούργια σχέση με τα Σύνολο και έτσι του φανερώνετε ένα καινούργιο νόημα του βίου.

 

Η εκπαίδευση του Sat Guru Charan είναι αρκετά πολύπλευρη.

Μπορεί κανείς να τη διαλέξει είτε για να ασκήσει αυτή τη θεραπευτική τέχνη είτε για το δικό του όφελος. Γιατί πολλά από τα θέματα της έχουν την έμφαση στη αυτογνωσία και υπαρξιακή αντίληψη, όπως
-Τεχνικές εκμάθησης του διαλογισμού και ενατένισης
-Ανάπτυξη και αναζωογόνησης της ευαισθησίας. Αυτοπαρατήρηση
-Σχέση ανάμεσα στο περπάτημα, στάση του σώματος, στο συναίσθημα , στη ψυχολογία
-Μορφολογία του ποδιού. Θεραπευτική ανάγνωση των χαρακτηριστικών του ποδιού
-Γνώσεις ανατομίας Γιογκα , Τσάκρας και Νάντι στη πατούσα
-Κάρμα και Ντάρμα, σχέση τους με την σπονδυλική στήλη
-Χρήση λαδιών και αιθέριων ελαίων.
-Εφαρμογές κρυσταλλοθεραπείας

Ο μαθητευόμενος μπαίνει σε μια πορεία προσωπικής μεταμόρφωσης και ωρίμανσης η οποία θα τον οδηγήσει στην νέα Πραγματικότητα που θα του δώσει σταθερότητα και γαλήνη που θα του επιτρέψουν να πλησιάζει τον άλλο άτομο ως θεραπευτής. Αυτός είναι βασικός σκοπός της εκπαίδευσης του Sat Guru Charan.

Guru σημαίνει από το σκοτάδι (GU) στο φως (RU) και αναφέρετε στην πορεία της συνείδησης το ασκούμενου. Αυτή η πορεία πραγματοποιείται σταδιακά μέσω του διαλογισμού, της αφομοιώσεις θεωρητικών γνώσεων, όπως και μέσω της σχέσης με τον δάσκαλο και με τους δέκτες της θεραπείας.

Sat σημαίνει αλήθεια και αναφέρετε στο Guru, είναι το βασικό του στοιχείο, που μας κάνει να προχωράμε στο μονοπάτι της αλήθειας . Sat Guru είναι το Σύνολο, η Ένωση, το Όλον. Για να το αντιληφθείς είναι αναγκαίο να ανοίξεις το μυαλό, την οπτική σου. Αυτό είναι δύσκολο, γιατί για να ανοίξεις το νου σου και να το συνδέσεις με μια ευρύτερη όψη της ύπαρξης, χρειάζεται να αντιμετωπίσεις τους περιορισμούς που σου βάζουν ο ίδιος ο νους και οι συνθήκες που έχουν μια αντικειμενική δυσκολία.

Charan είναι όρος που μας δείχνει ποιες ποιότητες χρειάζεται να αναπτύξει ένας άνθρωπος που θέλει να βγει από τη μιζέρια ενός επαναληπτικού νου, για να αποκτήσει έναν νου καθαρό, ήρεμο και δημιουργικό. Charan είναι η κίνηση «φέρνω τα χέρια μου προς τα πόδια ενός άλλου ανθρώπου». Την ώρα που το κάνουμε ανακαλύπτουμε μέσα μας μια ταπεινοσύνη, μια συμπόνια, οι οποίες είναι η προϋπόθεση για την πράξη αυτή και μας αποκαλύπτουν μια διαφορετική όψη της Ύπαρξης . Οποίος κάνει αυτή τη κίνηση αναζωογονείται στο πνεύμα, στο σώμα και στο νου .

it's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Tumblr
Tumblr