Χρησιμοποιούν όλοι οι ενεργειακοί θεραπευτές Ρέικι?

Όχι, υπάρχουν πολλοί ενεργειακοί θεραπευτές αλλά δεν χρησιμοποιούν όλοι Ρέικι. Πολλοί χρησιμοποιούν βιοενέργεια ενώ άλλοι είναι πρανοθεραπευτές.

Οι θεραπευτές που χρησιμοποιούν τη βιοενέργεια είναι άτομα που έχουν εξασκηθεί αρκετά χρόνια και έχουν υψηλά επίπεδα ενέργειας.

Δίνουν στο άτομο ενέργεια από τη δική τους ζωτική ενέργεια, μια διαδικασία που μπορεί να είναι εξαντλητική για τον Θεραπευτή και όχι και τόσο προστατευμένη.

Οι πρανοθεραπευτές γεμίζουν το σώμα με πράνα, την ενέργεια της ζωής (ινδουιστικός όρος αντίστοιχος με το κινέζικο «τσί» και το γιαπωνέζικό «κι»).

Τη συγκεντρώνουν στο σώμα τους με τεχνικές διαλογισμού, οραματισμού, αναπνοών και άλλων ενεργειακών τεχνικών. Αν και οι δύο θεραπευτές χρησιμοποιούν τα χέρια τους, δεν ακουμπάνε απ’ ευθείας το σώμα του ατόμου αλλά κρατάνε τις παλάμες τους σε μια απόσταση από αυτό, δίνοντας την ενέργεια πρώτα στο αιθερικό (ενεργειακό) σώμα.

Η θεραπεία με αυτόν τον τρόπο μπορεί να είναι βαθιά αλλά τα αποτελέσματα αργούν να εκδηλωθούν στο φυσικό σώμα. Μερικές φορές χρησιμοποιούν και το απ’ ευθείας άγγιγμα στο σώμα.

 

Άλλοι ενεργειακοί και πνευματικοί θεραπευτές χρησιμοποιούν το Θεραπευτικό Άγγιγμα μια μέθοδο παρόμοια με τη βιοενέργεια που αναπτύχθηκε στα νοσοκομεία των ΗΠΑ.

Άλλοι πάλι χρησιμοποιούν κρυσταλλοθεραπεία (δίνοντας ενέργεια με τους κρυστάλλους), θετική σκέψη και οραματισμό. Και άλλοι χρησιμοποιούν την ενεργειακή δύναμη της προσευχής και ειδικών θεραπευτικών μάντρας (ιερές φράσεις) που τα επαναλαμβάνουν φωναχτά ή σιωπηλά σε ομάδες ή κατ’ ιδίαν.

Η διαφορά όλων των ενεργειακών τεχνικών και του Ρέικι έγκειται στις μυήσεις, τους συντονισμούς με την ενέργεια που κάνει ο Δάσκαλος στον μαθητή.

Οι συντονισμοί είναι μια απλή και απίστευτα αποτελεσματική και δυνατή μέθοδος που χρησιμοποιούν οι Δάσκαλοι του Ρέικι για να συντονίσουν τα άτομα με την καθαρή ζωτική ενέργεια του σύμπαντος, ώστε να ανοίξουν τα κανάλια τους και η ενέργεια να ρέει ελεύθερα από τις παλάμες τους, όποτε αυτοί ακουμπάνε  κάποιο μέρος του σώματος που έχει ανάγκη από ενέργεια.

Έτσι το άτομο δεν δίνει τη δική του ενέργεια αλλά την ενέργεια που έρχεται από τη συμπαντική αρχή.

Με αυτόν τον τρόπο το άτομο δεν κουράζεται, όταν κάνει μια θεραπεία, αλλά αντίθετα παίρνει και αυτό ενέργεια και καθαρίζει και θεραπεύεται πιο βαθιά όσο πιο πολύ κάνει Ρέικι.

Πολλοί ενεργειακοί θεραπευτές που χρησιμοποιούν βιοενέργεια, πράνα και προσευχή μαθαίνουν Ρέικι και οι ικανότητες τους αυξάνονται, καθώς οι θεραπείες τους γίνονται πιο γρήγορες και δυνατές. Άτομα που κάνουν γιόγκα, διαλογισμό, τσι-γκονγκ και άλλες ενεργειακές και πνευματικές τεχνικές, μαθαίνοντας Ρέικι βλέπουν απίστευτές βελτιώσεις στην εξάσκηση της τέχνης τους και δεν μπορούν να μην παρατηρήσουν πως τα ενεργειακά τους επίπεδα είναι πιο ψηλά από ποτέ!

2007-2019 Mystic Neverland Reiki Academy

Meditation & Health Center

it's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Tumblr
Tumblr