Αραβία : Ρασούλ

Αραβία : Ρασούλ

 

Το ρασούλ είναι μια παραδοσιακή αραβική τελετουργία που είναι βασισμένη στην κουλτούρα της Ανατολής. Το ατμόλουτρο του ρασούλ θεραπεύει την επιδερμίδα και αποτοξινώνει τον οργανισμό. Ο ατμός που παράγεται προέρχεται από φρέσκα βότανα, τα οποία θερμαίνονται σε ειδικά σκεύη. Χρησιμοποιούνται έξι διαφορετικές μάσκες, γεωδούς προέλευσης για το πρόσωπο και το σώμα οι οποίες τοποθετούνται σε συγκεκριμένο σημείο. Στο τέλος της διαδικασίας, το σώμα περιλούζεται από τροπική βροχή η οποία πέφτει από την οροφή. Τα οφέλη του ρασούλ είναι ότι τονώνει, ενυδατώνει, απολεπίζει και γενικά ανανεώνει την επιδερμίδα. Προσφέρει χαλάρωση, εξαγνισμό και καθαρότητα ψυχής.

Από πού προέρχονται και τι ιδιότητες έχουν οι λάσπες

Οι ιαματικές λάσπες που χρησιμοποιούνται είναι πολύ θεραπευτικές για την επιδερμίδα. Είναι φυσικές, έχουν γεώδη προέλευση και συλλέγονται από διάφορα μέρη ανά τον κόσμο, και γι’ αυτό διαθέτουν ξεχωριστές ιδιότητες. Οι λάσπες αυτές περιέχουν γεώδη ιζήματα τα οποία δημιουργήθηκάν με το πέρασμα των χρόνων και σε αυτά οφείλουν οι λάσπες το χαρακτηριστικό τους χρώμα. Διαθέτουν απορροφητικές και προσροφητικές ιδιότητες, κάτι το οποίο δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιούνται κατάλληλες λάσπες στους διάφορους τύπους δέρματος. Ένα πολύ θετικό τους στοιχείο είναι ότι δεν προκαλούν αλλεργίες.


Λάσπες:

Προσώπου και λαιμού : είναι λάσπες με λεπτή υφη και βοηθούν στην αποβολή τοξίνων και στην αναζωογόνηση

Στήθους και ντεκολτέ : οι λάσπες αυτές κάνουν σύφσφιξη του δέρματος, απομακρύνουν τις φλεγμονές και ενδυναμώνουν τους συνδετικούς ιστούς. Λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας που έχουν αυτές οι λάσπες προκαλείται μείωση των καρδιακών παλμών στο επιθυμητό επίπεδο

Κοιλιάς και στομάχι είναι ζεστή λάσπη η οποία βοηθάει σε πονοκοιλους και προκαλει υπεραμιία

Χεριών κάνει το δέρμα βελούδινο και αποβάλει τοξίνες

Ποδιών μαλακώνει και απαλύνει το δέραμα

Αγκώνες γόνατα πατουσες οι λάσπες που χρησιμοποιούνται για τις περιοχές αυτές κάνουν απολέπιση του δέρματος αφήνοντας μια μαλακή αίσθηση στο δέρμα.


Θετικά Αποτελέσματα

Στο αναπνευστικό σύστημα, στην επιδερμίδα, στο στρες, στους αρθριτικούς πόνους και στην αποτοξίνωση του οργανισμού, στους ταλαιπωρημένους μυες, στο ανοσοποιητικό σύστημα, στην ενεργοποιήση της κυτταρικής παραγωγής, στην αποφυγή αλλεργιών, στο μεταβολισμό, στην αύξηση της ελαστικότητας των συνδετικών ιστών, στην ψυχοπνευματική ισορροπία.

it's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Tumblr
Tumblr