Δυσάρεστη Αναπνοή

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

 

Βαριά και δυσάρεστη αναπνοή μετά από κατανάλωση τροφών όπως σκόρδο, κρεμμύδι κλπ., καθώς και τις πρωινές ώρες, όταν ξυπνάτε. Η πρωινή κακοσμία οφείλεται συνήθως στην ξηρότητα του στόματος μετά τον ύπνο και υποχωρεί κατά κανόνα με την εφαρμογή της στοματικής υγιεινής (βούρτσισμα των δοντιών και χρήση στοματικού διαλύματος). Το ίδιο και η κακοσμία που προέρχεται από κατανάλωση τροφών με έντονη οσμή.

 

ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ : Κακοσμία στόματος παρουσιάζεται συχνά και στα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ιγμορίτιδας, ρινίτιδας και αμυγδαλίτιδας επειδή οι βλέννες και το πύον που συσσωρεύεται στη ρινική κοιλότητα δημιουργούν πηγές μικροβίων. Ακόμα, μπορεί να εμφανιστεί σε άτομα με πεπτικά προβλήματα (δυσπεψία, δυσκοιλιότητα κ.α.)

Τότε χρειάζεται διάγνωση και παρακολούθηση από το γιατρό.

Τι μπορείτε να κάνετε

ΠΡΟΛΗΨΗ: ΝΕΡΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ: Σε όλες τις περιπτώσεις, η στοματική υγιεινή και το καθημερινό βούρτσισμά των δοντιών (και της γλώσσας) είναι απαραίτητα. Επίσης μερικά ποτήρια νερό με αρκετές σταγόνες λεμόνι είναι μία πολύ καλή συνήθεια κατά τη διάρκεια της ημέρας.

 

ΓΙΑΤΙ: Το νερό με το λεμόνι βοηθούν στην απολύμανση του στόματος από τη βακτηριακή διάσπαση της τροφής, που γίνεται ανάμεσα και γύρω από τα δόντια, η οποία μπορεί να προκαλέσει άσχημη μυρωδιά στο στόμα.

 

ΑΝΤΙΜΕΤΩΙΣΗ Ή ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ

1.       Μια καλή λύση για να καταπολεμήσετε την κακοσμία του στόματος – όταν αυτή οφείλεται σε κάτι που φάγατε και όχι σε παθολογικό πρόβλημα – είναι να μασήσετε γαρίφαλο (μπαχαρικό), φύλλα μαϊντανού ή κόκκους ωμού καφέ.

ΓΙΑΤΙ: Το γαρίφαλο και ο μαϊντανος έχουν αποδεδειγμένα αντιμικροβιακή δράση κατά της κακοσμίας, ενώ ο ωμός καφές εξουδετερώνει οποιαδήποτε άλλη μυρωδιά προκαλεί κακοσμία στο στόμα.

Τι άλλο πρέπει να κάνετε

Να επισκεφτείτε τον οδοντίατρο για καθαρισμό της πλάκας και γενικά για στοματικό έλεγχο σε φλεγμονές, σφραγίσματα δοντιών κ.α.

Τι να αποφύγετε

–          Την πολύωρη αφαγία

–          Το υπερβολικό κάπνισμαit's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Tumblr
Tumblr