Δώστε τέλος στο Βήχα παρασκευάζοντας τις πιο φυσικές καραμέλες
Καραμέλες ιδανικές για το λαιμό και το βήχα.
Σε αυτές τις καραμέλες οι καταπραϋντικές ιδιότητες της αλτέας συνδυάζονται με τις αποχρεμπτικές του μάραθου και του ζαμπούκου, ανακουφίζοντας το βήχα και τον πονόλαιμο. Ενώ παράλληλα, ο οργανισμός τονώνεται με τη Λουίζα και το τσινσενγκ και ενισχύεται από την εχινάκεια και το θυμάρι, το οποίο είναι το ιδανικότερο βότανο για την αντιμετώπιση του κρυολογήματος.
Απαραίτητα Υλικά Παρασκευής
- Αφέψημα αλτέας / 5 γρ.
- Μαραθόσπορο / 5 γρ.
- Λουίζα / 5 γρ.
- Ζαμπούκο / 5 γρ.
- Εχινάκεια / 250 γρ. σκόνη
- Αιθέριο έλαιο θυμαριού / 20 σταγόνες
- Αιθέριο έλαιο μάραθου / 20 σταγόνες
- Βάμμα τζίνσενγκ / 20 ml
- Βάμμα υπέροξου / 20 ml
Πως θα το παρασκευάσετε
Πρώτα φτιάχνουμε το Αφέψημα :
Σε μια κούπα βραστό νερό ρίχνουμε μια κουταλιά αλτέας, μαραθόσπορου, λουίζας και ζαμπούκου. Τα αφήνουμε για δέκα λεπτά και έπειτα τα σουρώνουμε.
Αν θέλετε να έχουν πιο γλυκιά γεύση οι καραμέλες προσθέστε δυο με τρεις κουταλιές ζάχαρη.
Μετά φτιάχνουμε τις καραμέλες :
Ρίχνουμε το αφέψημα στο μπολ και προσθέτουμε την εχινάκεια. Ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει εύπλαστη ζύμη και προσθέτουμε τα αιθέρια έλαια, το τζίνσενγκ και το υπέροξο.
Όταν το μείγμα γίνει ομοιόμορφο και μαλακό, το τοποθετούμε πάνω σε λεία επιφάνεια πασπαλισμένη με λίγη σκόνη εχινάκειας και ανοίγουμε φύλλο.
Θα χρειαστείτε μια φόρμα για να κόψετε τις καραμέλες.
Τις τοποθετείτε σε μια πιατέλα και τις αφήνετε στο ψυγείο για τρεις ώρες μέχρι να σκληρύνουν.
Μπορείτε να τις φυλάξετε σε ένα γυάλινο βάζο.
Ιδανική ημερήσια δόση : 3 καραμέλες την ημέρα.