Ζεύξις

 

Η “Ζεύξις” είναι μια νέα μέθοδος αφύπνισης όλων των αισθήσεων & επίγνωσης του να είμαι ο Εαυτός μου,  βασισμένη  στον αρχαιοελληνικό τρόπο εκγύμνασης σώματος & πνεύματος, σε συστήματα γιόγκα & διαλογισμού ανατολής  και στις ευεργετικές ιδιότητες των δονήσεων της Πυθαγόρειας μουσικής.

 

 

Η Mystic Neverland Reiki Academy Meditation & Health Center μαζί με την Ελένη Φίλιππα δασκάλα Σαντουριού  μετά από πολυετή έρευνα και μελέτη πάνω στα θεραπευτικά συστήματα ανά τον κόσμο σας παρουσιάζουν την “Ζεύξις” μια νέα πρότυπή μέθοδο βασισμένη σε αρχέγονα συστήματα θεραπείας της Ανατολής & της Αρχαίας Ελλάδας.

 

Αναπνοή – Κίνηση –  Ελευθερία – Έκφραση – Ήχος – Δόνηση – Παύση – Άδειασμα του Νου – Παρατήρηση 

Πρόκειται για ένα συνδυασμό αναπνευστικών ασκήσεων, ισομετρικών στάσεων του σώματος & σωματικής κινησιοθεραπείας με συνοδεία Σαντουριού.

 


Ζεύξις σημαίνει Ένωση, Γιόγκα σημαίνει ένωση δια της Ζεύξις.

Ένωση του σώματος με το πνεύμα. Ένωση του εσώτερου με τον ανώτερο εαυτό, ένωση του γίν με το γιάνγκ. Ένωση σημαίνει ισορροπία.

Είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση του στρες…

Είναι ο δρόμος για την επίγνωση…

Είναι ο δρόμος για την εσωτερική ευφορία και ευδαιμονία…

Ένωση είναι το να είσαι Εσύ.


 Τα οφέλη της Ζεύξις :

 

 • Η πρακτική της Ζεύξις προσφέρει οφέλη στο σώμα & το νου.
 • Χαρίζει μια άμεση αίσθηση ευεξίας.
 • Το ανθρώπινο σώμα είναι φτιαγμένο να έχει ελευθερία κίνησης.
 • Tο σώμα δυναμώνει, αναζωογονείται και  ανακτά τη χαμένη του ευλυγισία
 • Η “Ζεύξις” μας φέρνει σε κατάσταση ευεξίας και εσωτερικής πληρότητας.
 • Εξομαλύνει τις σωματικές εντάσεις και ηρεμεί το νου και τα συναισθήματα.
 • Προσφέρει στο σώμα μια αίσθηση ζωντάνιας.
 • Αναζωογονεί το νου.
 • Ανεβάζει το επίπεδο του συνειδητού
 • Προσφέρει βαθιά επίγνωση πληρότητας & ευδαιμονίας
 • Η “Ζεύξις” σου δίνει τη δυνατότητα να περάσεις από την πίεση στη χαλάρωση, από την ταραχή στην ηρεμία.
 • Σε βγάζει από το σφιγμένο τρόπο ύπαρξης και σε οδηγεί σε μια κατάστασή άνετης  και χαλαρής συνύπαρξης με τους άλλους.
 • Βοηθά στην καλή κυκλοφορία του αίματος καθώς επίσης αμβλύνει τα συμπτώματα της δυσπεψίας
 • Συμβάλει στη εξισορρόπηση του μεταβολισμού
 • Ενισχύει την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού, του ενδοκρινικού & καρδιαγγειακού συστήματος
 • Προσφέρει ανακούφιση των πόνων είτε οφείλονται σε χρόνιες παθήσεις ή τραυματισμούς.
 • Η “Ζεύξις” επιδρά στο νευρικό σύστημα με αποτέλεσμα οι ευεργετικές της επιδράσεις να μην περιορίζονται μόνο στο σωματικό επίπεδο αλλά να αγγίζουν και το ψυχο-νοητικό.
 • Μέσω του διαλογισμού και των ιερών ήχων της Πυθαγόρειας μουσικής μας μαθαίνει βιωματικά τι σημαίνει «ένωση», μας βοηθά να αποκτήσουμε καλύτερη σχέση με τον εαυτό μας και να συνειδητοποιήσουμε τη θέση μας στο «Όλον».
 • Μας μαθαίνει να μην έχουμε απώλεια ενέργειας ώστε να μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε στις ανάγκες της καθημερινότητας μας.
 • Έχει αντικαταθλιπτική δράση δημιουργώντας μια απελευθερωτική προοπτική ζωής.

 


Ο ΉΧΟΣ & OI ΔΟΝΗΣΕΙΣ ΩΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΜΕΣΟ


 

Από αρχαιοτάτων χρόνων  η προαγωγή της φυσικής & συναισθηματικής ευεξίας οφειλόταν στον ήχο.

Ο κόσμος μας είναι φτιαγμένος από ενέργεια. Η ενέργεια δονείται. Μια μορφή ενέργειας όπως ένα άψυχο αντικείμενο δονείται πιο αργά ή σε χαμηλότερη συχνότητα. Κάποιες μορφές ενέργειας όπως η σκέψη δονούνται σε ένα βαθμό που δεν μπορούμε να αντιληφθούμε. Το να βιώνουμε την εμπειρία της ενέργειας που δονείται σε υψηλότερη συχνότητα μας φέρνει πιο κοντά στη συνένωση με την υψηλότερη δόνηση όλων.

Κάθε σκέψη ή κάθε συναίσθημα που βιώνουμε έχει μια δονητική συχνότητα. Όταν χρησιμοποιούμε τα μάντρας, κατευθύνουμε το νου σε μια πιο ψηλή δονητική συχνότητα. Η Αρχαιοελληνική  Γιόγκα  Ήχου είναι μια τεχνική που συνδέει το άτομο με το όλον. Αυτό επιτυγχάνεται όταν συγχωνεύεται η ηχητική δόνηση της ατομικής συνείδησης με εκείνη της παγκόσμιας συνειδητότητας μέσω της ρυθμικής δύναμης των αρχαιοελληνικών ήχων.


Σχετικές αναφορές γίνονται στις περισσότερες από τις παραδόσεις της Κοσμογονίας για ένα είδος «πρωταρχικής φωνής» ή ήχου.


Ο θεός Απόλλωνας & ο Ορφέας κατόρθωναν να εξημερώσουν την φύση και τα στοιχεία της με τη λύρα τους. Καθώς επίσης θεραπευτική επιρροή στη συναισθηματική & νοητική υπόσταση των ανθρώπων είχαν οι ψαλμωδίες του Ορφέα.

Με τη μελωδία και την επανάληψη συγκεκριμένων ήχων δημιουργούσε οραματισμούς στους μαθητευόμενους του ώστε να του διευρύνει την αντίληψη τους.

Κατά αυτόν τον τρόπο τους ενεργοποιούσε την ανώτερη λεπτοφυή ενέργεια τους.

Επίσης η σωστή χρήση και εκφορά των ορφικών ύμνων οδηγεί στην αύξηση της πνευματικής εξέλιξης.

Σε όλα  τα τελετουργικά των Ελληνικών Μυστηρίων έκαναν εφαρμογή της ανωτέρω τεχνοτροπίας

Καθοριστική ήταν η συμβολή του Πυθαγόρα, τόσο στην εξέλιξη του ήχου, όσο και στη συστηματοποίηση της μαθηματικής βάσης της μουσικής κλίμακας.


Πλάτωνας


”Η μουσική δεν εδόθη υπό των Θεών εις τους ανθρώπους ίνα απλώς και μόνον τους διασκεδάζει και δια να θέλγει τα ώτα των με ευχάριστους μελωδίας, αλλά και δια να κατευνάζει τα ψυχικά των πάθη και να καταπολεμά τας ατελείας του σώματος αυτών”.

Ο Πλάτων πίστευε ότι τα δημιουργήματα των καλλιτεχνών δεν είναι στην ουσία δικά τους, αλλά δώρο των θεών.


Αριστοτέλης


 

Κατά τον Αριστοτέλη η μουσική μπορεί να απομακρύνει τις ψυχικές εντάσεις και να ενδυναμώσει την ανθρώπινη ύπαρξη.


Ο ήχος και η φωνή επικοινωνώντας άμεσα με τις υποσυνείδητες περιοχές του νου, θεωρούνται τα αρχαιότερα μέσα θεραπείας.

Ο Πυθαγόρας πίστευε ότι τα άστρα και οι πλανήτες παράγουν ήχους  που δεν γίνονται αντιληπτοί, λόγω ατέλειας του ανθρώπινου αυτιού. Μπορούν όμως να επηρεάσουν τον ψυχισμό του ανθρώπου.

Οι πυθαγόρειοι πίστευαν ότι η μουσική οδηγεί στην ενοποίηση του σώματος με την ψυχή, γι’ αυτό και διαδραμάτιζε πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή τους. Κοιμόντουσαν ακούγοντας ένα είδος μουσικής που τους βύθιζε σε βαθύ ύπνο και ξύπναγαν στο άκουσμα μιας μουσικής, που τους έδινε ενέργεια και ζωτικότητα.
Όλες αυτές οι συνήθειες και πεποιθήσεις των αρχαίων Ελλήνων δείχνουν, ότι κατείχαν αρκετά σημαντικές γνώσεις γύρω από την επιστήμη της Ψυχο-ακουστικής.

 


΄Πως λειτουργεί


Η συνολική επίδραση των ήχων/ψαλμωδιών σχετίζεται με τα αντανακλαστικά σημεία που βρίσκονται στη γλώσσα και στο στόμα. Στο πάνω μέρος του στόματος υπάρχουν 84 μεσημβρινοί ή σημεία πίεσης. Κάθε φορά που μιλάς, τα διεγείρεις με τη γλώσσα σου. Όταν πιέζεις τους σωστούς, «κωδικούς», στέλνεις μηνύματα στον εγκέφαλο να ξεκλειδώσει τα υψηλότερα κέντρα. Οι ψαλμωδίες εμπεριέχουν την αρχαία τεχνογνωσία που βοηθά να αποστέλλονται αυτοί οι κωδικοί στον εγκέφαλο.

Ο ήχος των  ψαλμωδιών  μπορεί να καθοδηγηθεί, έτσι ώστε να αντηχεί από πολλές περιοχές του σώματος. Η πιο συνηθισμένη μεταξύ αυτών είναι το σημείο του τρίτου ματιού.

Όταν κατευθύνετε τα μάτια σας ή την προσοχή σας σε αυτή την περιοχή και ψάλλετε τον ήχο, δονείτε η ψαλμωδία  στο σημείο του τρίτου ματιού. Άλλα κέντρα που χρησιμοποιούνται συχνά είναι το κέντρο του αφαλού, το κέντρο της καρδιάς και το κέντρο του στέμματος στην κορυφή του κεφαλιού.

Όταν ψάλλουμε κατευθύνουμε συνειδητά το νου μας, γιατί οι ψαλμοί έχουν μεγαλύτερη δονητική ικανότητα από το τραγούδι. Επιλέγουμε να επικαλεστούμε τη θετική δύναμη που εμπεριέχουν αυτοί οι ήχοι. Οι θετικές επιβεβαιώσεις που μπορείτε να εκφράσετε  αποτελούν  αποτελεσματικά εργαλεία μεταμόρφωσης.

 


Η ευεργεσία της Αφύπνισης Όλων των Αισθήσεων και η σημασία του Διαλογισμού  κατά τους Αρχαίους Έλληνες

Οι πρόγονοι μας πίστευαν ότι έχουν 5+2=7 αισθήσεις:

 1. όραση
 2. ακοή
 3. αφή
 4. γεύση
 5. οσμή
 6. κίνηση και 7.

Το 6 και 7 είναι το πιο ενδιαφέρον κομμάτι, πρόκειται για το σταμάτημα κάθε δραστηριότητας στο μυαλό. Σταμάτημα της παραγωγής σκέψεων, ιδεών ,εικόνων κ.α.

Η 6 και 7 δεν λογίζονται σαν αισθήσεις. Ο εγγέφαλος χωρίζετε σε τρία μέρη.
Δεξί, αριστερό και αυτό που τα ενώνει, το Μεσολόβιο. Στην 6 ,την κίνηση, σταματάμε τον εγκέφαλο να έχει τις 5 αισθήσεις. Δεν βλέπουμε ,δεν ακούμε κλπ. Στην 7 αδειάζουμε και σταματάμε την παραγωγή σκέψεων, ιδεών ,εικόνων κ.α.

Μόνο όταν συμβεί και αυτό τα τρία μέρη του εγκεφάλου μας βρίσκονται σε αρμονία και επιτρέπεται η επικοινωνία μεταξύ τους δια μέσο του Μεσολόβιου. Όταν καταφέρουμε να κάνουμε τα παραπάνω τότε αυτόματα από το δεξί μέρος(το φως ,ο Απόλλων ) εισέρχεται στο αριστερό (την συνείδηση) και εμφανίζεται στην συνείδηση σας, η θεία γνώση (το θείο φως, ο Απόλλων).
Αυτό είναι το μυστικό πως να λειτουργήσει το 100% του εγκεφάλου μας .

Αυτό κάνανε οι πυθίες και οι μύστες .Τότε επικοινωνείς με τον Δημιουργό μας ,με την Ανώτερη Δύναμη .

 

it's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Tumblr
Tumblr