Παραλίες

Η Κύθνος έχει υπέροχες παραλίες που σχηματίζουν γραφικούς κολπίσκους, όρμους με πεντακάθαρα νερά και προστασία, από τον ήλιο, από τα αλμυρίκια.

 

Η πιο εντυπωσιακή παραλία του νησιού είναι η Κολώνα, στην οποία μια λωρίδα άμμου, χωρίζει τη θάλασσα στη μέση σε δυο αμμουδιές στην ίδια παραλία.

 

Αφήνοντας το λιμάνι του Μέριχα με κατεύθυνση προς τη Χώρα, συναντάμε, πρώτα τη μικρή αμμουδιά Μαρτινάκια και στη συνέχεια την Επισκοπή και την Απόκρουση που μαζί με την Μεγάλη Άμμο στην Παναγιά Κανάλα, είναι οι μόνες οργανωμένες παραλίες που διαθέτουν ψιλή άμμο και είναι πολυσύχναστες.

 


Περνώντας από τον οικισμό της Χώρας φτάνουμε στον κόλπο των Λουτρών. Εάν βουτήξετε στην άκρη της παραλίας θα απολαύσετε τις ευεργετικές ιδιότητες των Ιαματικών Πηγών που καταλήγουν στη θάλασσα.

Κοντά στα Λουτρά θα συναντήσετε την παραλία της Αγίας Ειρήνης, με τον γραφικό οικισμό, το Αρκούδι, το Σχοινάρι, ενώ προχωρώντας βορειοανατολικά συναντούμε τις παραλίες Καβουροχέρι, Ποτάμια και Άγιο Σώστη, που συνθέτουν μοναδικό τοπίο.

 


 

Διασχίζοντας τη οδική αρτηρία από τη Χώρα προς τη Δρυοπίδα, έχουμε τη δυαντότητα να επισκεφτούμε τις παραλίες προς την Ανατολική πλευρά του νησιού. Έτσι, συναντούμε το Ζογκάκι, τη Νάουσα, το Κουυρί, τον Άγιο Στέφανο, τον Άη Γιάννη και τα Βασιλικά, καθώς επίσης και τους όρμους των Λευκών, το Λιοτρίβι και το Καλό Λιβάδι.

Σε ορισμένες από αυτές υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια και γραφικά ταβερνάκια με σπιτικό φαγητό.

 


 Σε απόσταση 7χλμ από τη Δρυοπίδα, στο Νοτιοανατολικό άκρο του νησιού είναι ο μοναδικός πευκόφυτος οικισμός της Παναγιάς Κανάλας. Γύρω από την περιοχή της εκκλησίας απλώνονται οι κόλποι της Μεγάλης Άμμου, το Αμμουδάκι και οι Αντώνηδες.

 

 

 


Για όσους επιθυμούν την απόλυτη ησυχία για να απολαύσουν το μπάνιο τους μπορούν να επισκεφτούν τις παραλίες Παραθύρι,  Σκύλου, Γαιδουρόμαντρα, Σιμουσί νοτιοανατολικά και Μαυριάνου και Στίφο νοτιοδυτικά.

 


Επίσης, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε την παραλία των Φλαμπουριών κατευθυνόμενοι προς τον οικισμός του Αγίου Δημητρίου με την ομώνυμη παραλία.

 


it's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Tumblr
Tumblr