Πως να ξεπεράσετε το φόβο σας…

Ο φόβος μπορεί να γίνει μια φυλακή εάν τον αφήσετε να αποκτήσει έλεγχο επάνω σα

 

Φόβος ένα συναίσθημα που υπάρχει μέσα μας, ,σε κάποιους πιο έντονο σε κάποιους πιο αμυδρό.

Συνήθως ακροβατούμε σε ένα τεντωμένο σχοινί για να καταφέρουμε να ανταποκριθούμε σε οποιαδήποτε συμφορά και προβλήματα θεωρούμε ότι καρτερούν στην επόμενη στροφή .

Η ανησυχία μας κατακλύζει για διάφορους λόγους, ανασφάλεια για το/την σύντροφο μας, αλλαγές που θέλουμε αλλά δεν τολμάμε γιατί φοβόμαστε ότι δεν θα ευδοκιμήσουν.

Όταν ανησυχούμε ο νους μας είναι ταραγμένος και συνεχώς σκέφτεται αυτό που επιθυμεί ή προσδοκά. Η ανησυχία προέρχεται από την προσκόλληση σε πράγματα και σε ανθρώπους.

Ανησυχούμε να εργαστούμε με την ανησυχία σκεπτόμενοι την παροδικότητα των φαινομένων αυτού του κόσμου.

 

Η ζωή αποτελείται από μία διαδοχή ή σύνθεση ευχάριστων και δυσάρεστων γεγονότων.

Έτσι όλα είναι προσωρινά και τα καλά και τα κακά. Τίποτα σε αυτό τον κόσμο δεν μένει το ίδιο, όλα αλλάζουν.

Όλα τα αποκτήματα και οι αγαπημένοι άνθρωποι μια μέρα θα χαθούν είτε κατά τη διάρκεια της ζωής ή με τον θάνατο.

Έτσι δεν έχει νόημα να ανησυχούμε και να προσδοκούμε, να προσκολλιόμαστε σε ευχάριστες ή δυσάρεστες εμπειρίες ή πράγματα αφού όλα είναι περαστικά και εφήμερα.

Ο φόβος είναι δηλητήριο και κατά επέκταση δημιουργεί πολλά αρνητικά συμπλέγματα που βλάπτουν τόσο την σωματική αλλά και την ψυχική μας υγεία.

Το ανοσοποιητικό μας αποδυναμώνεται, ο μεταβολισμός μας βάλετε, πλημμυρίζοντας το αίμα μας με υπερβολικά πολλές ορμόνες όπως ή κορτιζόλη και η αδρεναλίνη.

Ο ύπνος μας γίνεται ανήσυχος, το πεπτικό μας σύστημα διαταράσετε και δημιουργούνται διάφορα ψυχοσωματικά αναλόγως που φέρει αδυναμία ο καθένας μας.

Με βάση το νόμο της έλξης, ο φόβος μπορεί να γίνει τρομακτικός καθώς ότι σκεφτόμαστε και για ότι ανησυχούμε & φοβόμαστε τις περισσότερες φορές το προσελκύουμε.


Υπάρχουν άραγε τρόποι αντιμετώπισης του φόβου ?

Φυσικά και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αντιμετωπίσουμε τους φόβους μας.

 

Μια καλή αρχή είναι να συνειδητοποιήσουμε τι είναι αυτό που φοβόμαστε και γιατί.

Αν οι φοβίες προέρχονται από τραύματα του παρελθόντος είναι σημαντικό να στραφείτε στη βοήθεια κάποιου επαγγελματία.


 Απαραίτητο είναι να ενδυναμώσουμε την Αυτοπεποίθηση μας. 

Η μετουσίωση των αρνητικών σκέψεων σε θετικά συναισθήματα είναι ένα από τα βασικά κλειδιά για την αντιμετώπιση οποιαδήποτε ανησυχίας & φόβου μας:

Ξεκινήστε με το να διακόψετε καταστάσεις που σας δημιουργούν αρνητικά συναισθήματα στο υποσυνείδητο και κατά επέκταση στο συνειδητό όπως να διαβάζετε εφημερίδα, να βλέπετε ειδήσεις.  Ακόμα και η ταινίες, τα περιοδικά και τα βιβλία που εμμένουν στη βία και τη δυστυχία είναι άκρως ανασταλτικά για την αντιμετώπιση του φόβους.

Αποβάλλετε του τοξικούς ανθρώπους στον περιβάλλοντα  χώρο σας, αυτό που χαρακτηρίζουμε “ενεργειακά βαμπίρ”, επιλέξτε να περάσετε το χρόνο σας με άτομα που είναι αισιόδοξα ακόμα και σε δύσκολες καταστάσεις, που σας κάνουν να νοιώθετε.

Καθορίστε ένα χρονικό διάστημα όπου θα επιτρέπεται στον εαυτό σας να ανησυχεί.

Κάθε φορά που σας πιάνει ανησυχία ή φόβος μετουσιώστε την σκέψη σας σε μια όμορφή εικόνα ή κάτι που σας κάνει να νιώθετε καλά και σας προκαλεί εσωτερική ευδαιμονία.

Αφεθείτε στο να απολαμβάνετε τις στιγμές σας χωρίς ενοχές. Δοκιμάστε νέες δραστηριότητες ή καινούργια χόμπι τα οποία θα σας κάνουν να διασκεδάζετε και να απασχολείτε δημιουργικά το χρόνο που αφιερώνετε για εσάς.

Βάλτε την άσκηση στη ζωή σας. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε άμεση αύξηση των ενδορφίνων και των ορμονών ευεξίας. Θα ωφεληθεί δραστικά η υγεία σας.

Αναπτύξτε την πνευματική πρακτική σας με όποιο μονοπάτι σας ταιριάζει και σας φέρνει πιο κοντά στην εσωτερική σας ειρήνη και σιωπή.

Κάντε διαλογισμό. Τα οφέλη του διαλογισμού ως προς την υγεία είναι μεγάλα, καθώς επίσης η βαθιά αίσθηση γαλήνης και χαλάρωσης είμαι άμεσα εμφανή.

Ξεκινήστε Γιόγκα, Tai Chi ή Qi Gong. Όχι μόνο θα αυξήσει την ευλυγισία του σώματος σας, αλλά θα βελτιώσει και την αναπνοή σας, ενώ θα αποκτήσετε μια πιο πνευματική θεώρηση για τη ζωή.

Κάντε Ρέικι, ως μέθοδο αυτοθεραπείας τόσο του φυσικού όσο και του ψυχικού σας σώματος. Αποβάλλετε οτιδήποτε αρνητικό έχετε συσσωρεύσει και ενδυναμώστε το ενεργειακό σας πεδίο.

 

 

 

 

 

it's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Tumblr
Tumblr