Ρέικι & Κατάθλιψη

25 από 80 για μια συνεδρία για την αντιμετώπιση της Κατάθλιψης Ρέικι & Διαλογισμού ή 80 εύρω για 6 συνεδρίες 

Λίγα λόγια για την Κατάθλιψη

Η κατάθλιψη είναι μια ιατρική ασθένεια που επηρεάζει σώμα και πνεύμα. Είναι γνωστή επίσης, με τους όρους καταθλιπτική διαταραχή και κλινική κατάθλιψη. Αυτή η ασθένεια προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις στον τρόπο σκέψης και στα συναισθήματα του ανθρώπου.

Την κατάθλιψη συνοδεύει συνήθως η απώλεια ενδιαφέροντος και ευχαρίστησης για δραστηριότητες που άλλοτε ήταν ευχάριστες. Άλλα κοινά συμπτώματα είναι η ανησυχία, η υπερβολική σκέψη, η οξυθυμία ή απογοήτευση, συναισθήματα ανικανότητας ή ενοχής, η αδυναμία συγκέντρωσης, η τάση απομόνωσης του ατόμου από τις κοινωνικές συναναστροφές, η μείωση σεξουαλικής διάθεσης, αϋπνία, κούραση, πονοκέφαλοι, προβλήματα πέψης, αδράνεια και η απώλεια όρεξης.

Ένα μεγάλο ποσοστό των ενηλίκων πάσχει από καταθλιπτική διαταραχή. Οι γυναίκες συνήθως είναι πιο επιρρεπής σε αυτήν την ιατρική ασθένεια, σε σχέση με τους άντρες. Ο κίνδυνος της κατάθλιψης αυξάνεται με την νόσο του Πάρκινσον, με την σκλήρυνση κατά πλάκας, με τους χρόνιους πόνους, τις καρδιακές παθήσεις και πολλές φορές είναι συνηθισμένη στις γυναίκες τον πρώτο χρόνο μετά τον τοκετό.

Οι ασθενείς με κατάθλιψη παρουσιάζουν μικρότερη διάρκεια ζωής, σε σύγκριση με τα άτομα χωρίς καταθλιπτική διαταραχή. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της μεγαλύτερης ευαισθησίας που έχουν σε ιατρικές ασθένειες και των τάσεων αυτοκτονίας που εμφανίζουν.

Η κατανόηση της κατάθλιψης μας προβληματίζει εδώ και αιώνες. Μέχρι και σήμερα οι αιτίες εμφάνισης της  δεν έχουν γίνει πλήρως κατανοητές. Ωστόσο, διάφοροι παράγοντες μπορεί να είναι υπαίτιοι για την εμφάνιση της. Κοινός τόπος θα μπορούσε να θεωρηθεί το περιβάλλον του ατόμου καθώς και η κληρονομικότητα.

Ως επί το πλείστον, έχουν παρατηρηθεί βιολογικές διαφορές μεταξύ των ασθενών. Για παράδειγμα, στις αιτίες της καταθλιπτικής διαταραχής μπορούν να συμπεριληφθούν τα επίπεδα ορισμένων νευροδιαβιβαστών του εγκεφάλου, η ισορροπία των ορμονών στον οργανισμό, η γενετική, κάποιο παιδικό τραύμα, σημαντικά γεγονότα της ζωής, όπως είναι απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου ή το υπερβολικό άγχος.

Οι συμβατικές θεραπείες για την συγκεκριμένη ασθένεια περιλαμβάνουν την ψυχοθεραπεία και την λήψη καταπραϋντικών φαρμάκων.

 

Το Ρέικι αποτελεί την άριστη επιλογή θεραπείας κατά της κατάθλιψης, καθώς ανακουφίζει άμεσα τους ασθενείς από τα συμπτώματα και βοηθά αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της μετά από αρκετές συνεδρίες, χωρίς αρνητικές παρενέργειες.

Το Ρέικι σε συνδυασμό με το Διαλογισμό προσεγγίζει την καταθλιπτική διαταραχή από μια διαφορετική οπτική γωνία. Αρχικά εστιάζει, στην γενική λειτουργία του σώματος, πως δηλαδή λειτουργούν τα όργανα και τα συστήματα του οργανισμού, το ένα σε σχέση με το άλλο.

Σύμφωνα με αυτήν, οι αιτίες και οι παράγοντες κατάθλιψης τείνουν να είναι διαφορετικοί σε κάθε ασθενή. Για μερικούς ανθρώπους παίζουν ρόλο οι ψυχο-συναισθηματικοί παράγοντες, όπως το υπερβολικό άγχος, η απογοήτευση ή ανησυχία. Σε άλλους ευθύνεται ο τρόπος ζωής, όπως η έλλειψη δραστηριοτήτων, αλλά και άσκησης στην καθημερινή τους ζωή. Τέλος, η καταθλιπτική διαταραχή μπορεί να οφείλεται σε άλλες ασθένειες ή στην ηλικία, στο φύλο και στον τύπο σώματος.

Ο θεραπευτής λοιπόν, προσεγγίζοντας την ασθένεια με αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο, μπορεί να εντοπίσει και να επιλύσει αποτελεσματικά την αιτία και τα συμπτώματα που έχει εμφανίσει ο ασθενής. Αυτό οδηγεί στην αποτελεσματική θεραπεία, εξυπηρετώντας τις διαφορετικές ανάγκες του κάθε ατόμου.

Γενικά, το Ρέικι σε συνδυασμό με το Διαλογισμό βοηθά αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση και εξάλειψη της κατάθλιψης. Προσφέρει στον ασθενή την ικανότητα να χαμογελάσει ξανά και να ανακτήσει την υγιή λειτουργία του οργανισμού του, εξασθενώντας τα συμπτώματα της ασθένειας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συμπλήρωμα στις συμβατικές θεραπείες ή να αποτελέσει μεμονωμένα μια εναλλακτική λύση θεραπείας.


Τι είναι το Ρέικι

Ρεικι :

Το Ρέικι είναι ένα ολιστικό θεραπευτικό σύστημα που κατάγεται από την Ιαπωνία και έχει ευεργετικά αποτελέσματα όπως σωματική ευεξία, νοητική ηρεμία, χαλάρωση, εξάλειψη του άγχους και της ανησυχίας, ανάπτυξης θετικών συναισθημάτων και θετικών σκέψεων, τα οποία όλα συντελούν στην υγεία του σώματος, του νου και του πνεύματος.

Είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιεί το άγγιγμα των χεριών για να διοχετεύσει την πνευματική ενέργεια που υπάρχει στο σύμπαν. Η μέθοδος Ρέικι είναι πολύ απλή στην εφαρμογή της και πολύ αποτελεσματική.  Λειτουργεί σε κυτταρικό επίπεδο, επιταχύνοντας την αναζωογόνηση και την ανανέωση.

 

Πως λειτουργεί το Ρέικι

Το Ρέικι εισέρχεται από την κορυφή του κεφαλιού του διοχετευτή Ρέικι, περνάει από το σώμα και βγαίνοντας μέσα από τα χέρια του με το άγγιγμα ρέει μέσα στο σώμα και την αυρά του δέκτη, αποκαθιστώντας τα μπλοκαρίσματα της ενέργειας όπου αυτά υπάρχουν.

Αυτό που συνήθως αισθάνεται κάποιος είναι το αποτέλεσμα στα χέρια του, όπου νιώθει ένα ελαφρό μυρμήγκιασμα, ένα αίσθημα ζέστης ή κρύου.

Όταν κάποιος αντιλαμβάνεται οπτικά αυτή τη λειτουργία, μπορεί να δει μία δέσμη φωτός να εισέρχεται από την κορυφή του κεφαλιού και να διοχετεύεται στο σώμα και την αύρα του ατόμου, το οποίο μπορεί να κατευθύνει την ενέργεια να βγεί από τα χέρια, αλλά και από τα πόδια, τα μάτια, το στόμα.

Επειδή ακριβώς ο διοχετευτής Ρέικι είναι ένας αγωγός της πνευματικής συμπαντικής ενέργειας, δεν δίνει την ατομική ζωτική του ενέργεια και έτσι δεν έχει συμπτώματα εξάντλησης ή πιθανότητας να μαγνητίσει κάτι από το δέκτη.

Επίσης δεν υπάρχει περίπτωση ενίσχυσης του εγώ του διοχετευτή Ρέικι ή της πεποίθησης ότι είναι ο θεραπευτής, αφού λειτουργεί απλά ως κανάλι ενέργειας. Ακριβώς γι’αυτό, ο διοχετευτής Ρέικι δίνοντας μία αγωγή Ρέικι, αισθάνεται να αυξάνεται και η δική του ενέργεια, δημιουργώντας του αισθήματα αγάπης και ευχαρίστησης.

Η ενέργεια που διοχετεύεται στον δέκτη Ρέικι, είναι πάντα ωφέλιμη και λειτουργεί με εποικοδομητικό τρόπο. Το Ρέικι έχει τη δική του «ευφυϊα», θα βρει τα προβληματικά σημεία και θα ρεύσει προς αυτά, θα προσαρμοστεί στις ανάγκες του δέκτη και θα επιφέρει το καλύτερο αποτέλεσμα για τον δέκτη. Το Ρέικι είναι πάντα βοηθητικό, θα προσαρμοστεί και θα δημιουργήσει το καλύτερο αποτέλεσμα. Μία αγωγή Ρέικι αφήνει αισθήματα σωματικής χαλάρωσης, ηρεμίας και γαλήνης, θετικά συναισθήματα για τον εαυτό μας, τους άλλους και τον κόσμο.

Το Ρέικι δεν αντικαθιστά την κλασσική θεραπεία.

Το Ρέικι είναι μία ήπια ενεργειακή μέθοδος που δεν αντικαθιστά την συνετή και κατάλληλη χρήση της κλασικής ιατρικής περίθαλψης και ψυχολογικής βοήθειας. Το Ρέικι λειτουργεί συμπληρωματικά και αρμονικά παράλληλα με κάθε ιατρική θεραπεία, φαρμακευτική αγωγή, ψυχολογική θεραπεία ή άλλη εναλλακτική θεραπεία, φαρμακευτική αγωγή, ψυχολογική θεραπεία ή άλλη εναλλακτική θεραπεία και βοηθά στην ανάρρωση, αποκατάσταση και βελτίωση.

Όσοι ασκούν το Ρέικι δεν κάνουν διαγνώσεις και δεν συστήνουν φάρμακα ή άλλες ουσίες. Το Ρέικι είναι μία απλή φυσική ενεργειακή μέθοδος που δημιουργεί τις θετικές προϋποθέσεις για ένα υγιές σώμα και νού.

 

Το Ρέικι δεν είναι θρήσκεια

Στο Ρέικι δεν υπάρχει κάποιο δόγμα ή κάποια λατρευτική διαδικασία. Δεν υπάρχει  κάτι στο οποίο πρέπει να πιστέψει κανείς για να χρησιμοποιήσει το Ρέικι. Το Ρέικι λειτουργεί ανεξάρτητα από πίστη. Έτσι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο εξασκούν το Ρέικι όποια κι αν είναι η θρησκεία τους, η φυλή, η μόρφωση ή κοινωνική τους θέση. Το Ρέικι είναι μία πνευματική μέθοδος που ενώνει τους ανθρώπους ανά τον κόσμο.

 

Πως εφαρμόζεται η μέθοδος Ρέικι

Μια αγωγή Ρέικι δίνεται σε ένα άτομο που φορώντας όλα του τα ρούχα, είναι ξαπλωμένο σε ένα στρώμα ή σε ένα τραπέζι μασάζ, ή είναι καθιστό. Το άτομο που διοχετεύει το Ρέικι και έχει εκπαιδευτεί τουλάχιστον στον πρώτο βαθμό Ρέικι, ακουμπά απαλά τα χέρια του σε διάφορα σήμεία του σώματος του αποδέκτη όπως στο κεφάλι, την κοιλιά, την πλάτη και σε όποιο άλλο σημείο υπάρχει δυσφορία ή πόνος. Ένα άτομο που έχει εκπαιδευτεί στο Ρέικι μπορεί να δίνει αγωγή Ρέικι στον εαυτό του και στους άλλους.

 

 

Τα οφέλη του Ρέικι :

Το Ρέικι προσφέρει:

Φυσική αποτοξίνωση, ευεξία & ζωτικότητα.

Ανακούφιση του πόνου, ενίσχυση φυσικών λειτουργιών του σώματος.

Ισορροπία & νοητική διαύγεια, ξεκούραση, αναζωογόνηση & βαθιά χαλάρωση.

Μείωση – Εξαφάνιση αρνητικών παρενεργειών των φαρμάκων

Ενίσχυση για την απαλλαγή από το στρες και το άγχος.

Καθαρισμό από το θυμό, τις ενοχές & τις φοβίες

Ενίσχυση & αύξηση της αυτοπεποίθησης.

Επιπλέον το Ρέικι:

 • Βοηθάει το άτομο να ανακαλύψει τη δύναμη που έχει μέσα του για αυτοθεραπεία.
 • Λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα: στο φυσικό, στο συναισθηματικό, στο νοητικό και στο πνευματικό.
 • Προάγει σωματική δύναμη και ευεξία καθώς και συναισθηματική και νοητική καθαρότητα και διαύγεια.
 • Μειώνει ή εξαφανίζει τον πόνο.
 • Καθαρίζει το σώμα από αρνητικές ενέργειες και απομακρύνει ενεργειακά μπλοκαρίσματα.
 • Επιφέρει αποτοξίνωση στο σώμα.
 • Ενισχύει όλες τις φυσικές λειτουργίες του σώματος.
 • Ανοίγει και καθαρίζει τα ενεργειακά κανάλια και τα ενεργειακά κέντρα και τα φορτίζει με καθαρή ζωτική ενέργεια.
 • Μας βοηθάει να ζούμε πιο συνειδητά στην καθημερινότητα και να βιώνουμε τη θετικότητα, τη χαρά και την αγάπη κάθε μέρα.
 • Βοηθάει να απελευθερώσουμε τα συναισθήματά μας και να αποκτήσουμε ισορροπία.
 • Καλλιεργεί τη θετική μας στάση απέναντι στη ζωή και την αυτοπεποίθηση μας.
 • Ανοίγει τη διαίσθηση & εξυψώνει τη συνείδηση.
 • Βοηθάει να ξανανιώσουμε και να βιώσουμε τη χαρά, την απλότητα και την αγνότητα της παιδικότητας.
 • Βοηθάει να ανακαλύψουμε και να αναδείξουμε την ομορφιά μέσα μας και γύρω μας.
 • Καλλιεργεί την ευγνωμοσύνη για κάθε τι που μας περιβάλλει και την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, στους ανθρώπους, στη ζωή και στο σύμπαν.
 • Μας εξυψώνει πνευματικά.

it's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Tumblr
Tumblr