Σεξουαλικότητα & Τσάκρα

Το Παιχνίδι της Ζωής

Ενότητα & Δυαδικότητα

Η ανθρώπινη σεξουαλικότητα είναι ένα μέσο έκφρασης και αντικατροπτίζει την αιώνια πράξη της δημιουργίας που συμβαίνει συνεχώς, σε όλα τα επίπεδα της ζωής, σε όλο το σύμπαν.

Όταν η Ενότητα έγινε Πολλαπλότητα τη στιγμή της δημιουργίας, το άμορφο ον αρχικά υποδιαίρεσε τον εαυτό του σε δύο θεμελιώδεις μορφές ενέργειας : μια γόνιμη αρσενική δύναμη και μια δεκτική θηλυκή δύναμη.

Πριν από χιλιάδες χρόνια, οι Κινέζοι ονόμασαν αυτές τις αρχέγονες δυνάμεις Γιν και Γιάνγκ. Η αλληλεπίδραση αυτών των ενεργειών παράγει όλη τη Δημιουργία.

Το θηλυκό Γιν γονιμοποιείται ακατάπαυστα από το αρσενικό σπέρνα του Γιανγκ και παράγει τις μυριάδες μορφές της ζωής.

Στο σωματικό ανθρώπινο επίπεδο, αυτή η αλληλεπίδδραση των δυνάμεων εκδηλώνεται με τη μορφή της σεξουαλικότητας.

Μέσα από αυτή, το ανθρώπινο ον συνδέεται στην ολότητα του με την αιώνια πράξη της δημιουργίας της ζωής, και η έκσταση που μπορεί να βιώσει είναι μια αντανάκλαση της ευτυχίας της δημιουργίας.

Σε όλο το σύμπαν, οι δυνάμεις Γιν και Γιάνγκ εκδηλώνονται σαν πολικότητες. Για να υπάρξει κάτι, πρέπει να έχει το αντίθετο του ή το “αντισημείο” του. Αν η μία πλευρά αυτής της πολικότητας πάψει να υπάρχει, παύει να υπάρχει και η άλλη. Αυτός ο θεμελιώδης κανόνας έχει εφαρμογή στα πάντα.

Μπορούμε να εκπνεύσουμε μόνο αν εισπνεύσουμε, και αν πάψει το ένα, παύει και το άλλο. Χάρη στο εσωτερικό υπάρχει το εξωτερικό, χάρη στη μέρα υπάρχει η νύχτα, χάρη στο φως υπάρχει η σκιά, η γέννηση οδηγεί στο θάνατο, η γυναίκα οδηγεί στον άντρα κλπ.

Έτσι οι δύο πολικότητες είναι πάντα εναλλάξιμες. Κάθε σημείο για να είναι πλήρες, πρέπει να έχει το αντισημείο του.

Το Γιν και το Γιανγκ σαφώς συμβολίζουν τη ρυθμική κίνηση όλης της ζωής. Το Γιν αντιπροσωπεύει το θηλυκό, εκτεινόμενο συναισθηματικό, παθητικό και ασυνείδητο μέρος του όλου, ενώ το Γιανγκ αντιπροσωπεύει την αρσενική, συστελλόμενη, ενεργή και συνειδητή πλευρά.

Η ισορροπία που υπάρχει στο σύμπαν γύρω μα είναι αποτέλεσμα των αλληλεπιδράσεων ανάμεσα σε ζεύγη πολικότητας. Αφού τα πάντα στο σύμπαν βρίσκονται σε συνεχή κίνηση, το Γιν και το Γιανγκ υπάρχουν επίσης σε λανθάνουσα κατάσταση στα αντίστοιχα αντισημεία τους. Αυτό συμβολίζεται από τη λευκή βούλα στο σκοτεινό σχήμα του Γιν και τη μαύρη βούλα στο λευκό σχήμα του Γιανγκ. Καθένας από τους δύο πόλους εμπεριέχει ήδη το σπόρο του αντισημείου του, και είναι θέμα χρόνο  μέχρι ο κάθε πόλος να μετατραπεί στο αντίθετό του. Σε μερικά επίπεδα, όπως εκείνα των ατόμων, αυτή η μετατροπή συμβαίνει σε κλάσμα του δευτερολέπτου, ενώ η αλλαγή πολικότητας ανάμεσα στο αρσενικό και το θηλυκό στο ανθρώπινο επίπεδο απαιτεί πάντα ξεχωριστές ενσαρκώσεις.

Η μέρα και η νύχτα χρειάζονται κατά μέσο όρο δώδεκα ώρες για κάθε μετατροπή, ενώ η εισπνοή και η εκπνοή διαρκούν μόνο μερικά δευτερόλεπτα.

 

Όλα τα πράγματα έρχονται και φεύγουν, βρίσκονται σε κατάσταση συνεχούς κίνησης και μετασχηματισμού λόγω της αλληλεπίδρασης αυτών των δύο βασικών μορφών ενέργειας στο σύμπαν, αλλά μόνο με την ολοκλήρωση και των δύο κύκλων επιτυγχάνεται πλήρης Ενότητας.

Η αγάπη και η σεξουαλικότητα βασίζονται στην ίδια αρχή.

Δύο πόλοι πιέζουν για να συντηχθούν, να συνενωθούν και να γίνουν ένα, έλκουν ο ένας των άλλο σαν τους πόλους ενός μαγνήτη, και όταν οι δύο αντίθετες ενέργειες ενωθούν τελικά, εναλλάσσονται και η μία μετατρέπεται στην άλλη.

Οι άντρες και οι γυναίκες αποτελούν αντίθετους πόλους σε όλα τα βασικά χαρακτηριστικά τους, συμπεριλαμβανομένου του ενεργειακού πεδίου.

Εκεί όπου οι άντρες αντιπροσωπεύουν το θετικό πόλο, οι γυναίκες τον αρνητικό και αντίστροφα.  Το φαινόμενο ατό ισχύει σε σχέσ με τη φορά με την οποία περιστρέφονται τα τσάκρα. (Σε περιπτώσεις ομοφυλοφιλίας, για παράδειγμά, οι ενεργειακοί πόλοι είναι αντίθετοι από τον κανόνα). Κατά συνέπεια, υπάρχει μια έλξη και εκπλήρωση ανάμεσα στα δυο φύλα σε όλα τα επίπεδα που αντιπροσωπεύονται από τα τσάκρα, μια έλξη που μπορεί να επιφέρει βαθιά Ενότητα.

Για να συμβεί αυτό, τα τσάκρα πρέπει να είναι ελεύθερα από  μπλοκαρίσματα.  Στη διάρκεια της σεξουαλικής ένωσης, η ροή της ενέργειας στο κύριο κανάλι (σουσούμνα) διεγείρεται και εντείνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Η ενεργειακή ροή στο δεύτερο τσάκρα αυξάνεται τρομερά και αυτός ο χείμαρρος ενέργειας φορτίζει όλα τα άλλα τσάκρα αν το ενεργειακό σύστημα δεν είναι μπλοκαρισμένο.

Η σεξουαλική ενέργεια, που αποτελεί μια ορισμένη μορφή πράνα, μετασχηματίζεται στις συχνότητες των άλλων τσάκρα. Αρχίζοντας από τα ενεργειακά κέντρα των τσάκρα, ακτινοβολεί μέσα από τα νάντι σε όλο το φυσικό σώμα και τα ενεργειακά σώματα, φορτίζοντάς τα με ενισχυμένη ζωτική ενέργεια. Κατά την κορύφωση της ένωσης, συμβαίνει μια κατακλυσμιαία ενεργειακή “εκκένωση” και στα επτά τσάκρα και των δύο συντρόφων, και επιτυγχάνεται μια συγχώνευση σε όλα τα επίπεδα που αντιπροσωπεύονται τα τσάκρα. Και οι δύο σύντροφοι αναζωογονούνται μέχρι τα βάθη του είναι τους, και ταυτόχρονα αισθάνονται ολοκληρωτική χαλάρωση.

Η βαθιά αγάπη και η εγγύτητα που νιώθουν υπερβαίνει κατά πολύ κάθε προσωπική επιθυμία κατάκτησης.

Η σχέση βιώνει μια μορφή εκπλήρωσης που είναι εντελώς ανεξάρτητη από όλους του εξωτερικούς παράγοντες.

Ωστόσο, μια σεξουαλική ένωση που φτάνει σε τέτοια εκπλήρωση μπορεί να επιτευχθεί σε αυτά τα επίπεδα μόνο αν οι σύντροφοι συσχετίζονται ολοκληρωτικά ο ένας με τον άλλο και έχουν απελευθερώσει τον εαυτό τους από όλους τους φόβου που μπορεί να παρεμποδίζουν την ελεύθερη ροή μέσα στο ενεργειακό τους σύστημα. Αν έστω και ένα τσάκρα είναι μπλοκαρισμένο στον ένα από τους δύο συντρόφους, η ένωση δεν μπορεί να επιτευχθεί σε αυτή την τέλεια μορφή. Επιπλέον, το μπλοκαρισμένο τσάκρα δημιουργεί μια διαταραχή στην ενεργειακή ροή του αντίστοιχου τσάκρα του συντρόφου.

Οι περισσότεροι άνθρωποι βιώνουν τη σεξουαλικότητα μόνο μέσα από το δεύτερο τσάκρα. Επιπλέον, η ενέργεια του ριζικού τσάκρα παίζει κυρίαρχο ρόλο στο αντρικό σεξ με τη μορφή μιας φυσικής κινητήριας δύναμης. Αν η σεξουαλικότητα παραμείνει περιορισμένη στα κατώτερα τσάκρα, γίνεται μια μάλλον μονόπλευρη εμπειρία που τείνει να αφήνει και τους δύο συντρόφους εξασθενημένους και δυσαρεστημένους, και τους δημιουργεί την τάση να χωρίσουν γρήγορα και να μείνουν πάλι μόνοι.

Αυτό είναι ανάλογο με το να παίζονται μόνο μία ή δυο χορδές ενός μουσικού οργάνου – με αυτό τον τρόπο δεν “ακούγεται” ποτέ ολόκληρο το ηχητικό φάσμα που μπορεί να παράγει το όργανο. Αντίθετα μάλιστα, από ενεργειακή άποψη εξαντλείται μια μεγάλη ποσότητα ενέργειας από αυτή τη μορφή του σεξ, αφού απορροφάται ενέργεια από άλλα τσάκρα και μετασχηματίζεται σε σεξουαλική ενέργεια για να διοχετευθεί μέσα από το δεύτερο τσάκρα. Με αυτό τον τρόπο, οι ενέργειες δεν μπορούν να πάρουν το φυσικό τους δρόμο προς την κορυφή, εισρέοντας και στα επτά τσάκρα ταυτόχρονα και φορτίζοντας τα με πρόσθετη ζωτική δύναμη.

Ο πιο φυσικός τρόπος για να διαλυθούν τα μπλοκαρίσματα που παρεμποδίζουν την πλήρη σεξουαλική ένωση σε όλα τα επίπεδα είναι μια ανταλλαγή ενεργειών του τσάκρα της καρδιάς.

Αν και οι δύο σύντροφοι ακτινοβολούν αγάπη από την καρδιά τους, την οποία αισθάνονται ελεύθερα και χωρίς φόβο, το ενεργειακό τους σύστημα θα εναρμονιστεί σε όλο και μεγαλύτερο βαθμό.

Τα μπλοκαρίσματα που οφείλονται σε φόβο και άγχος θα διαλυθούν, και θα γίνει δυνατή η ανταλλαγή ενέργειας στα επίπεδα όλων των τσάκρα. Γι’ αυτό και αισθανόμαστε πολύ μεγαλύτερη εκπλήρωση από τη σεξουαλική ένωση όταν, εκτός από την αμοιβαία σωματική έλξη, οι σύντροφοι ενώνονται επίσης από μια κατάστασή βαθιάς αγάπης. Σε αυτή την περίπτωση, ενεργοποιούνται υψηλότερες ενεργειακές συχνότητες, που εξυψώνουν τη σεξουαλικότητα πάνω από το καθαρά φυσικό επίπεδο, και της επιτρέπου να εξελιχθεί σε πνευματική ένωση.

Αυτή είναι η τέχνη του Τάντρα, το οποίο διδάσκεται και εφαρμόζεται χιλιάδες χρόνια.

Με την εφαρμογή αυτής της μεθόδου, η οργασμική εμπειρία αποκτά πολύ μεγαλύτερες και ισχυρότερες διαστάσεις από εκείνες που θεωρούνται γενικά δυνατές. Αυτή η εμπειρία ουσιαστικά μας οδηγεί στο χώρο μιας άλλης διάστασης αισθήσεων και αντιλήψεων.

Ξαφνικά αντιλαμβανόμαστε ότι οι σεξουαλικές ενέργειες μας δεν είναι κλειδωμένες στα γεννητικά μας όργανα, αλλά υπάρχουν σε κάθε κύτταρο του σώματός μας, καθώς και στην αλληλεπίδραση των θηλυκών και αρσενικών δυνάμεων σε όλες τις εκδηλώσεις της δημιουργίας.

Η τέλεια ένωση με ένα σύντροφο που αγαπάμε μας επιτρέπει να βιώσουμε εσωτερική ενότητα με την παλλόμενη ζωή του σύμπαντος.

Τη στιγμή της κορύφωσης, όταν υπερβαίνουμε για λίγο τη δυαδικότητα, βιώνουμε, την ενότητα με το απόλυτο, άμορφο Ον που αποτελεί τη σταθερή βάση και τον αντικειμενικό σκοπό των αλληλεπιδράσεων ανάμεσα στους δύο πόλους.

πηγή: Shalila Sharamon & Bodo J. Baginski / Das Chakra – Handbuch

it's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Tumblr
Tumblr