Σουηδικό Μασάζ

Το 1812 ο Σουηδός καθηγητής P.H. Ling δημιούργησε μια συστηματοποιημένη προσέγγιση στο μασάζ. Η μέθοδός του συνδύαζε Δυτικές τεχνικές με άλλες Κινέζικες, οι οποίες είχαν διαρρεύσει στη Δύση κατά τον 16ο αιώνα. Οι θεραπευτικές ασκήσεις, παθητικές και ενεργητικές, παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στη Στοκχόλμη το 1813 –εξ ου και το όνομα “Σουηδικό Μασάζ”. Βασιζόμενο σε νόμους της Ανατομίας και Φυσιολογίας και αποβλέποντας στη βελτίωση των λειτουργιών του Νευρικού, Μυϊκού και Κυκλοφορικού συστήματος του ανθρώπου, το Σουηδικό σύστημα εξαπλώθηκε ταχέως σε Ευρώπη και Αμερική. Από αυτήν τη νέα μορφή Φυσικής Ιατρικής αναδύθηκαν πολλές σύγχρονες μέθοδοι, όπως οι: Ορθοπεδική, Φυσικοθεραπεία, Χειροπρακτική, Οστεοπαθητική, Μυοθεραπεία κ.α.

Στο Σουηδικό μασάζ χρησιμοποιούμε καταπραυντικές πλήξεις, ζημώσεις, θωπείες και μαλάξεις σχεδόν σε όλο το σώμα, ανακουφίζοντας τους μύς από την ένταση και τους ερεθισμούς.

Πέντε είναι οι βασικές κινήσεις που χρησιμοποιούνται στο μασάζ :

α) Οι θωπείες (γρήγορες και απαλές τριβές στο σώμα για να το προετοιμάσουν και να ανεβάσουν την θερμοκρασία του).
β) Οι ζυμώσεις ( πιάνονται απαλά οι μύς και ανασηκώνονται),
γ) Οι τριβές (αντίχειρες και δάχτυλα δουλεύουν κυκλικά και βαθιά στα σκληρά μέρη των μυών).
δ) Οι πλήξεις (ελαφρά χτυπήματα είτε με τα πλαϊνά μέρη της παλάμης, είτε κάνοντας με την παλάμη μας το σχήμα του κουταλιού),
ε) Οι δονήσεις (δάχτυλα ή όλη η παλάμη μας, πιέζουν δυνατά το σκληρό μέρος του μύ και συγχρόνως δονούμε για μερικά δευτερόλεπτα).

Massage Department

 

 

it's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Tumblr
Tumblr