Τάντεν, Χάρα ή Πυρήνας?

Όπως και να το αποκαλέσει κανείς είναι το κέντρο της ύπαρξης μας, είναι η πηγή της εσωτερικής μας ύπαρξης καθώς και της σωματικής μας ευεξίας και αναζωογόνησης.

 Για να δούμε όπως τι είναι αυτό που λέμε κεντρικός πυρήνας και που μας ωφελεί η σωστή μας αναπνοή :

Ο κεντρικός πυρήνας.
 
Τα άγχη, οι ανησυχίες, η οργή, καθετί που σας βαραίνει, θα φτάνει σ’ αυτό το κέντρο μαζί με το ρεύμα του αέρα , και εκεί ο πυρήνας θα εξουδετερώνει τα αρνητικά σας συναισθήματα – τον πόνο, το φόβο, την αγωνία, το θυμό, τη λύπη ακόμα και την κατάθλιψη – δίνοντας σα τη δυνατότητα να ανταποκριθείτε στις προκλήσεις που ορθώνονται μπροστά σας.
Όταν καταλάβετε ότι ένας κεντρικός πυρήνας βρίσκεται μέσα σε όλους τους ανθρώπους, θα ανοιχτεί μπροστά σας μια εντελώς νέα διάσταση του εαυτού σας. Αυτός ο πυρήνας υπήρχε πάντοτε μέσα σας. Από τη στιγμή που ενεργοποιείται, γίνεται όλο και πιο αποτελεσματικός. Δεν αυξάνει σε μέγεθος, αλλά σε απόδοση.
 
Που βρίσκεται ο πυρήνας της ύπαρξης μας?
Ο πυρήνας βρίσκεται στο κέντρο του σώματος, περίπου πέντε με εφτά εκατοστά κάτω από τον αφαλό.
Ολόκληρο το σώμα συντονίζεται από αυτό το κέντρο ισορροπίας.
Ο πυρήνας αυτός είναι το κέντρο όχι μόνο της ισορροπίας του σώματος, αλλά και του νου και των συναισθημάτων.
Ο πυρήνας φτάνει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του, εφόσον προσεχθεί και διεγερθεί κατάλληλα.
Όσο πιο πολύ προσπαθείτε να αναπνέετε μέχρι τον πυρήνα, τόση περισσότερη ενέργεια συσσωρεύει, ενέργεια που στη συνέχεια θα απελευθερώσει, ενισχύοντας έτσι τη θέση του ως σημείο κλειδί για το σωματικό, νοητικό και συναισθηματικό σας έλεγχο.
Για σκεφτείτε σε στιγμές συναισθηματικής κρίσης, αγωνίας ή σωματικού πόνου, πολλές φορές μας συμβουλεύουν, «Πάρε μια βαθιά ανάσα και πάλεψε το». Πολύ σοφή συμβουλή, πράγματι.
Αν ξέραμε και πώς να πάρουμε σωστά αυτή τη «βαθιά ανάσα».
Το να ανοίγουμε το θώρακα και να προσπαθούμε  να γεμίσουμε τους πνεύμονες με παραπανίσιο αέρα, δεν βοηθάει πάντα, το θέμα είναι να στείλουμε τον αέρα βαθιά, προς τον πυρήνα.

Breath… Feel…Life

it's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Tumblr
Tumblr