Πως ήρθε το Ρέικι στη Δύση?

Η Χαουάγιο Τακάτα ήρθε στην κλινική του Ρέικι για να βρει θεραπεία στα χρόνια σωματικά και ψυχολογικά της προβλήματα. Είχε έρθει στο Τόκο από τη Χαβάη (όπου και έμενε) για να επισκεφτεί τους γονείς της αλλά κυρίως για να κάνει μια σοβαρή επέμβαση.

Λίγο πριν μπει για εγχείρηση άκουσε μια φωνή να της λέει πως «υπάρχει και άλλος τρόπος». Δεν έδωσε σημασία και η φωνή το επανέλαβε. Τότε κατάλαβε πως η φωνή ήταν η φωνή του άντρα της. Ο άντρας της είχε πεθάνει εδώ και χρόνια. Πετάχτηκε από το κρεβάτι και ρώτησε το γιατρό της ποιος άλλος τρόπος υπήρχε. Ο γιατρός της είπε για το Ρέικι και πως η οικογένεια του πήγαινε συχνά στην κλινική του Δρ. Χαγιάσι!

 

Η Τακάτα πήγε διστακτικά και γεμάτη αμφιβολίες και ζήτησε θεραπεία. Όταν δύο θεραπευτές της έδωσαν Ρέικι νόμιζε πως υπήρχε κάποιο μηχάνημα που έδινε αυτή τη θερμότητα από τα χέρια τους και κοίταξε κάτω από το κρεβάτι για να δει αν υπάρχουν καλώδια. Φαντάζεστε την έκπληξή της όταν είδε πως δεν υπήρχε το παραμικρό. Έμεινε στην κλινική αρκετούς μήνες και λάμβανε από τους δύο θεραπευτές Ρέικι κάθε μέρα. Υγιής και δυνατή τόσο στο σώμα όσο και στην ψυχή, η Τακάτα ζήτησε από τον Χαγιάσι να την διδάξει. Την εκπαίδευσε όμως μόνο στους δύο πρώτους βαθμούς και της αρνήθηκε τον τρίτο βαθμό καθώς απ’ τη μια ήταν γυναίκα και από την άλλη ήταν ξένη. Η Τακάτα γύρισε στη Χαβάη και εξάσκησε το Ρέικι.

Σαν μεγάλος μυστικιστής και διορατικός ο Χαγιάσι είδε την καταστροφή που ερχόταν. Προέβλεψε το Δεύτερο Παγκόσμιο και είδε την καταστροφή της κλινικής.

Πήρε το μήνυμα να κάνει την Τακάτα Μάστερ ώστε το Ρέικι να διαδοθεί στη Δϋση και έτσι να διασωθεί. Το 1938 ο Χαγιάσι επισκέφτηκε για δεύτερη φορά τη Χαβάη (η πρώτη ήταν το 1936) και έχρισε την Τακάτα Μέγα Μάστερ του Ρέικι και διάδοχό του, δίνοντας της τον Τρίτο Βαθμό.

Ο Χαγιάσι ήξερε πως ως αξιωματικός του Ιαπωνικού πολεμικού ναυτικού θα πήγαινε υποχρεωτικά στον πόλεμο αλλά το να πάρει τη ζωή κάποιου ανθρώπου ερχόταν ενάντια στις αρχές του. Λίγο πριν τον πόλεμο ο Χαγιάσι σταμάτησε την καρδιά του με ψυχικά μέσα, παρουσία συγγενών, μαθητών και φίλων (10 Μαϊου 1941).

 

Η Τακάτα ήταν η μόνη Μάστερ σε ολόκληρο τον Δυτικό Κόσμο μέχρι τη δεκαετία του ’70. Σε αυτή τη δεκαετία, μέχρι το θάνατο της το 1980 (12 Δεκεμβρίου του 1980), εκπαίδευσε με πολύ αγάπη και σοφία 22 Μάστερς του Ρέικι. Έχρισε διάδοχο της την εγγονή της Φίλις Λέι Φουρουμότο η οποία ίδρυσε τον Σύνδεσμο του Ρέικι (Reiki Alliance). Μια άλλη μαθήτρια της Τακάτα, η Μπάρμπαρα Ρέι, ίδρυσε τη Μέθοδο της Ακτινοβολίας (Radiance Technique) και έτσι το σύστημα του Ρέικι απέκτησε δύο σχολές. Στη συνέχεια πολλά άλλα Μοντέρνα Συστήματα γεννήθηκαν. Φυσικά το Ρέικι παραμένει ένα.

Οι 22 Μάστερς δίδαξαν το Ρέικι στις ΗΠΑ και από εκεί εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο.


Η φλόγα έχει ανάψει για όλη την ανθρωπότητα!

2007-2019 12 χρόνια Μystic Neverland Reiki Academy Meditation & Health Center

Piraeus – Kythnos – Spetses

it's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Tumblr
Tumblr