Ανακάλυψε την ομορφιά στο κορμί σου

Μικρά βήματα που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση.

Προσπάθησε να βρίσκεις χρόνο στη διάρκεια του οποίου θα έχεις επίγνωση του σώματος σου. Ο ψυχαναλυτής Jean Pol Laphanche σου συστήνει το μασάζ: Το μασάζ σε όλο το σώμα με έλαια ή λοσιόν δε δημιουργεί μόνο μια ευχάριστη αίσθηση, αλλά μας θυμίζει επίσης πως είμαστε κάτι παραπάνω από την εικόνα μας, ότι υπάρχουμε σε τρεις διαστάσεις. Είμαστε δέρμα, οστά σάρκα και μυς.

Γδύσου αργά

  • Αντί να γδύνεσαι όπως συνήθως, επιβράδυνε τις κινήσεις σου
  • Βγάλε τα ρούχα σου ένα ένα, σταματώντας κάθε φορά που βγάζεις κάτι για να σκεφτείς πως αισθάνεσαι
  • Έπειτα, περπάτα γυμνή αργά, χωρίς να κοιταχθείς μπροστά στον καθρέφτη. Εάν το κάνεις κάθε μέρα, θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις τα αισθήματα αμηχανίας που κρύβονται πίσω από την ταχύτητα με την οποία συνήθως ξεντύνεσαι

Κοίταξε το σώμα σου χωρίς επικριτικό βλέμμα

Η συμβουλή της μασέζ και ψυχολόγου, ειδικευμένης στα σεξουαλικά ζητήματα Martine Pontenier είναι να τοποθετήσεις έναν ολόσωμο καθρέφτη στο μπάνιο. Αυτό θα σε κάνει να βλέπεις όλο το σώμα σου, όχι μέρη του μόνο.

Επιπλέον, καθώς θα ακολουθείς τις καθημερινές σου συνήθειες μπροστά στον καθρέφτη, δεν θα παρατηρείς τόσο επικριτικά τον εαυτό σου. Μπορεί στην αρχή να αποφεύγεις να κοιτάξεις, αλλά με τον καιρό θα αρχίσεις να αποδέχεσαι τον εαυτό σου όπως είναι.

 

it's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Tumblr
Tumblr