Ζώδια & Εναλλακτικές Θεραπείες

Βρες ποια εναλλακτική μέθοδο ή θεραπεία σου ταιριάζει και απογειώσου..

Ψάχνεις να βρεις το Δρόμο που θα σε οδηγήσει στην εσωτερική αφύπνιση και πληρότητα. Αναζητάς την προσωπική σου ευδαιμονία, γαλήνη? Προσπαθείς να ισορροπήσεις ανάμεσα στο φωτεινό και σκοτεινό εαυτό σου?

 

Σου φαίνονται όλα πολύπλοκα?

 

Η αλήθεια είναι ότι η ομορφιά των πραγμάτων βρίσκεται στην απλότητα τους, αρκεί να βρεις το μονοπάτι που θα σε κάνει να ολοκληρωθείς.

Ας δούμε όμως ποια εναλλακτική μέθοδος ή θεραπεία ταιριάζει σύμφωνα με τα βασικά χαρακτηριστικά του ζωδίου σου και ίσως δοκιμάζοντας την βρεις τον δρόμο που θα σε φέρει στο προσωπικό σου ευ ζην.

Ζώδια με έντονο στρες:

Αιγόκεροι, Τοξότες, Ιχθυείς, Παρθένοι, Δίδυμοι & Σκορπιοί ποιο στρες, πεθαίνεις. Οι ζυγοί στρεσάροντε σε ειδικές περιπτώσεις ενώ οι Λεόντες ψάχνουν ακόμα τη σημασία της λέξης.


Ψυχοσωματικά που δημιουργούνται αναλόγως το ζώδιο


Όλοι η ένταση, το στρές, τα έντονα συναισθήματα προκαλούν διάφορα ψυχοσωματικά συμπλέγματα όπου αναλόγως το ζώδιο κάνουν την εμφάνιση τους ταλαιπωρώντας μας συχνά πυκνά.

Κριός, ιδιαίτερη  ευαισθησία έχει στο κεφάλι & τα μάτια.

Ένα Αγιουβερδικό μασάζ κεφαλής θα τον βοηθούσε ιδιαίτερα να χαλαρώσει και να ρίξει του έντονους ρυθμούς πίεση που τον κατακλύζουν.


Ταύρος  …ιδιαίτερη ευαισθησία έχει στο λαιμό, το κέντρο της καρδιάς του και Το ηλιακό πλέγμα.

Καθώς έχει έντονο το θέμα της λεκτικής επικοινωνίας ιδανική επιλογή θα ήταν το Θεατρικό Παιχνίδι, το Ψυχόδραμα καθώς επίσης η Mantra Yoga. Σαν ζώδιο όπου η αίσθηση της όσφρησης είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένη μια συνεδρία αρωματοθεραπείας θα του πρόσφερε την ευεξία και την αναζωογόνηση που αναζητεί.  Επίσης καθώς φημίζεται για το πάθος του στο καλό φαγητό εναλλακτικές τεχνικές του Ρέικι και του Βελονισμού θα τον βοηθήσουν στην μείωση της βουλιμίας.


Δίδυμος, ιδιαίτερη ευαισθησία έχει στους ώμους, τα χέρια, τους πνεύμονες & το δέρμα

Ως ζώδιο που έχει το στρες σαν στάση ζωής ιδανικό θα ήταν να κάνει τις εναλλακτικές θεραπείες τρόπο ζωής. Σαν προσωπικότητα που αρέσκεται να δοκιμάζει τα πάντα προτείνουμε να ξεκινήσει με ένα συνδυασμό Διαλογισμού σε κίνηση, yoga και εναλλακτική τοξοβολία. Το Ρέικι θα ήταν ιδανικό για να ρίξει τους ρυθμούς και να επαναφέρει τη ροή του Κι (της ενέργειας) σε ισορροπία.


Καρκίνος, ιδιαίτερη ευαισθησία έχει στο στομάχι

Τα ανθοϊάματα Bach καθώς και η συμβουλή κάποιου εξειδικευμένου Βοτανολόγου θα ήταν ιδανική θεραπεία. Το Ρέικι και ο Βελονισμός θα ήταν επίσης ιδανικά τόσο για την μείωση των πόνων όσο για την ενδυνάμωση της περιοχής.


Λέων … ιδιαίτερη ευαισθησία έχει στην καρδιά & τις αρτηρίες του

Το Ρέικι σε συνδυασμό με την Kundalini Yoga θα βοηθούσε στην ενεργοποίηση των φυσικών λειτουργιών και την ενίσχυση της ομαλής κυκλοφορίας του αίματος.


Παρθένος έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στο πεπτικό του σύστημα.

Ιδανικό για αυτόν να εντάξει στο πρόγραμμα μου τη Yoga καθώς επίσης και τεχνικές Διαλογισμού για την μετουσίωση του έντονου στρες. Το Ρέικι σαν πνευματικό μονοπάτι θα τον βοηθήσει ολιστικά να απελευθερωθεί από οποιαδήποτε ανησυχία τυχόν φέρει.


Ζυγός, ιδιαίτερη ευαισθησία έχει στα νεφρά

Η ρεφλεξολογία &  το σιάτσου θα τον βοηθούσε στο καθαρισμό και την εξισορρόπηση των μεσημβρινών (ενεργειακών καναλιών). Καθώς φημίζεται για την ανάγκη του να λάμπει η επιλογή του φυσικού λιφτινγ Rejuvance θα ήταν κάτι που θα τον έκανε να νιώθει υπέροχα.


Σκορπιός, ιδιαίτερη ευαισθησία έχει στα γεννητικά του όργανα

Η ομοιοπαθητική, τα ανθοϊματα Bach και ένας καλός βοτανολόγος θα ήταν η ιδανική πρόταση για τυχόν θέματα των ταλαιπωρούν σχετικά με αυτή την περιοχή. Επίσης ένα anti-stress aromatherapy massage θα τον βοηθούσε για λίγο να αδειάσει το νου από τις σκέψεις που τόσο πολύ τον κουράζουν.


Τοξότης, ιδιαίτερη ευαισθησία έχει στις ισχιαλγίες.

Σαν ανήσυχο πνεύμα, ελεύθερο ιδανικό θα ήταν να επιλέξει πρότυπες εναλλακτικές συνδυαστικές μεθόδους όπως Archery Yoga, Scuba Diving Yoga & Butoh.


Αιγόκερως, ιδιαίτερη ευαισθησία έχει στο στομάχι και τα οστά

Διακρίνεται για την ευαισθησία του στις πιο λεπτοφυείς ενέργειες και στην ανάγκη του για μετουσίωση της έντασης της καθημερινότητας. To Reiki ως μονοπάτι επίγνωσης, ο Διαλογισμός ως όχημα μετουσίωσης καθώς και η Sup Yoga σας συνδυαστικό πρόγραμμα άσκησης και ευεξίας θα ήταν χρήσιμα εργαλεία συναισθηματικού αποφορτισμού και ενδυνάμωσης του ενεργειακού πεδίου


Υδροχόος, ιδιαίτερη ευαισθησία έχει στα πόδια

Η Ρεφλεξολογία, το Sat Guru Charan & το Thai Foot Massage θα τον ανακούφιζαν και θα του προσφέραν την ηρεμία και ευεξία που αναζητά. Γνωστό σαν πρωτοπόρο ζώδιο επίσης ένα Chakra Ballancing θα τον βοηθούσε να καθαρίσει ενεργειακά συμπλέγματα που φέρει από το παρελθόν του και να βιώσει με αρμονία το απειρο εδώ το αιώνιο τώρα.


Ιχθύς, ιδιαίτερη ευαισθησία έχει στο πεπτικό και το κυκλοφοριακό του σύστημα.

Καθώς καθημερινά ζει προσκολλημένος στο παρελθόν βασική του ανάγκη είναι να απαλλαχθεί από αυτό. Ιδανικός είναι ο Καθαρισμός Κάρμα και ο Διαλογισμός ώστε να μπορεί να βιώνει το κάθε βήμα του στην κάθε στιγμή του. Μοναδική εμπειρία για αυτό θα ήταν επίσης να δοκιμάσει την Τάντρα ως πνευματικό μονοπάτι μη προσκόλλησης, μη εξάρτησης και εμμονής. Το Ρέικι σαν ολιστική θεραπεία θα τον βοηθούσε να βγάλει από τη ρίζα ότι τον ταλαιπωρεί και να ενδυναμώσει το ενεργειακό του πεδίο.


 

Το ζώδιο και ο προσωπικός ωροσκόπος δημιουργούν μια ταυτότητα γύρω από εσένα,  κάθε έμβιο ον έχει όμως το δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα, τη δική του ξεχωριστή βούληση και επίγνωση. Με τον πειραματισμό, το βίωμα και την παρατήρηση βρίσκουμε τελικά το μονοπάτι που μας ταιριάζει και ακολουθώντας ερχόμαστε όλο ένα και ποιο κοντά στην ύπαρξη μας.

it's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Tumblr
Tumblr