Προετοιμασία για Ταντρική Πρακτική

Συμβουλές προετοιμασίας για Ταντρική Πρακτική

Μπορεί να κάνεις πρακτική των περισσοτέρων ασκήσεων μόνος σου και μετά να το εντάξεις σε κάθε στιγμή στην ερωτική σου ζωή.

Όταν κάνεις την πρακτική μόνη σου, αν μια άσκηση χρειάζεται σύντροφο μπορείς να επικαλεστείς έναν με το να τον οραματιστείς.

Αυτός ο φανταστικός εραστής έχει μια μακρά γενναίολογία στην Τάντρα.

Οι Ταντρικές σχέσεις είναι πειθαρχημένες, θα πρέπει να έχεις πειθαρχεία στο να δημιουργήσεις έναν ιερό χώρο/χρόνο για να βιώνεις τον έρωτα.

Είναι τόσο από να μην ενόχλησέ όπως ακριβώς είναι τόσο εύκολο να μην ενόχλησέ με το βιώνεις τον έρωτα.

Είναι μια καλή ιδέα να ξεκινήσεις την ανακάλυψη του Ταντρικού Μονοπατιού των σχέσεων με το να χτίζεις πρακτική:

Καθόρισε ώρες πχ Πες την Πέμπτη το βράδυ θα ξεκινάμε στις οχτώ κάθε βδομάδα.

Ξεκινάς να ανακαλύπτεις κάποιες από τις ασκήσεις, ανεξαρτήτως σε ποια διάθεση βρίσκεσαι.

Δημιουργώντας αυτή τη δέσμευση καταρχάς σε βοηθά να μπεις στην κατάλληλη διάθεση.

Όπως με οποιαδήποτε πρακτική χρειάζεται να κάνεις συχνά / σε μόνιμη βάση ώστε να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πρώτα από όλα χρειάζεται και οι δυο να συμφωνήσετε ότι είναι αυτό που θέλετε να κάνετε.

Δεν είναι καλό ο ένας να δουλεύει μόνος για λογαριασμό των δυο. Είναι καθοριστικό ότι και οι δυο σύντροφοί πρέπει να συμφωνήσουν στο να εξερευνήσουν την Τάντρα μαζί παρά ο ένας να προσπαθεί να πείσει ή πιέσει τον άλλο στο να κάνει αυτό που θέλει.

 

Για τις πρώτες βδομάδες μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ώρα που έχετε συμφωνήσει να περνάτε μαζί και να ανακαλύπτετε ασκήσεις προετοιμασίας όπως ο διαλογισμός την ίδια ώρα, να μαθαίνετε πώς να συνδέεστε και να τιμάτε ο ένας τον άλλο σύμφωνα με τον ταντρικό τρόπο, να προετοιμάζετε τον ιερό ερωτικό μέρος στο οποίο θα συνευρεθείτε.

Η Τάντρα χρησιμοποιεί τεχνικές από την Kundalini Yoga, αναπνοές, οραματισμούς χορό και δουλεύει το σώμα ώστε να αναπτύξει την αφύπνιση του ενεργειακού σώματος, το οποίο με τη σειρά του οδηγεί στην καλλιέργεια του αισθησιασμού με την ευρύτερη έννοια του.

Όταν δουλεύετε με ορατισμούς που προτείνονται δεν χρειάζεται να βλέπετε εικόνες. Απλά εμπιστευτείτε ότι είναι εκεί. Κάποιο μερικοί άνθρωποι αισθάνονται εντυπώσεις μέσα από τα συναισθήματα, τις σκέψεις ή μέσω της όψεως, του ήχου ή της γεύσεις .

 

Ο διαλογισμός εστιάζει την προσοχή του στα ενεργειακά κέντρα των τσάκρα στο σώμα ώστε να ενθαρρύνει συνεχόμενα στη μεταμόρφωση της ίδιας της ενέργειας σου.

Οι Ταντρικές ασκήσεις και πρακτικές είναι φτιαγμένες ώστε να προκαλούν μια αίσθηση πνευματικότητα η οποία αναπτύσσει καθώς ενώνεστε με ένα εσωτερικό κεντράρισμά μεταξύ σας.  Χρειάζεται να καλλιεργήσετε τη σιωπή και την ακινησία ως εσωτερικές δυνάμεις ώστε να επιτραπεί η εμπειρία της έκστασης.  Είναι πολύ σημαντικό να χαλαρώνεις πριν την Τάντρα όπως και το να είσαι χαλαρός κατά τη διάρκεια.

Ο Ταντρικός έρωτας δεν είναι μόνο να απελευθερώνεις την ένταση που έχεις συσσωρεύσει από την διάρκεια της μέρας μέσα από την ανταλλαγή της περιττής σεξουαλικής ενέργειας, είναι να αφήνεις να φεύγει η φυσική και η ψυχολογική ένταση και να επιτρέπεις την σεξουαλική ενέργεια να ρέει πλήρως μέσα από το σώμα σου και το ενεργειακό σου σύστημα.

Με αυτή την έννοια είναι περισσότερο να δημιουργείς μια θετική φόρτιση ενέργειας παρά αποβολή της αρνητικής ενέργειας (στρες).


Υπάρχουν πολλά στάδια του να δημιουργείς Ταντρική Ενέργεια στο τελετουργικό :

 

1.       Χαλάρωσε – Άφησε το στρες και την ένταση και επέστρεψε στο κέντρο σου

2.       Συνδέσου – μείνε στο παρόν / σ’ αυτή τη στιγμή και συνδέσου με το σύντροφο σου στο εδώ και τώρα, σε αυτή τη μοναδική στιγμή.

3.       Χάσε / Δημιούργησε την ενεργειακή σου φόρτιση μέσα από την κίνηση του σώματος

4.       Χτίσε / δημιούργησε / ανέβασε την ενέργεια σου μέσα από την αναπνοή και της τεχνικές οραματισμού

5.       Χαλάρωσε μέσα στην ενέργεια σου – λιώσε / πνίξου αφέσου στην ενέργεια που έχεις δημιουργήσει


Τις ίδιες αρχές τις εφαρμόζουμε και στο σεξ. Για πολλούς από εμάς το σεξ είναι κάτι που κάνουμε για να χαλαρώσουμε, μετά γυρνάμε από την άλλη και κοιμόμαστε.

Κατά την Ταντρική προσέγγιση σεξ σημαίνει δημιουργία, ανακάλυψη  και διατήρηση της έντονης εμπειρίας. Έτσι χρειάζεται να χαλαρώσετε πριν αρχίσετε να κάνετε έρωτα ώστε να συνδεθείτε απόλυτα με το σύντροφο σας.

Ίσως χρειαστεί να συζητήσετε τα δρώμενα της μέρας πριν να είστε έτοιμοι να σταματήσετε να τα σκεφτόσαστε.

Αυτό σημαίνει να κάνετε μπάνιο – μόνοι ή μαζί – να χαλαρώσετε ή να πάτε μια βόλτα ώστε να καθαρίσουμε τα σκουπίδια της μέρας από το σώμα και το μυαλό μας

Θα μπορούσατε να φτιάξετε ένα καλό γεύμα μαζί και να πάρετε χρόνο, συνειδητά να εκτιμήσετε / απολαύσετε το γεύμα να φάτε μαζί.

it's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Tumblr
Tumblr