Πόσα επίπεδα Ρέικι υπάρχουν :

Στο παραδοσιακό σύστημα Ουσούι Ρέικι (Ουσούι Σίκι Ρυόχο) υπάρχουν τρία επίπεδα εκπαίδευσης, τρεις «βαθμοί» όπως ονομάζονται. Ο Πρώτος Βαθμός, ο Δεύτερος Βαθμός και ο Τρίτος Βαθμός, ο βαθμός του Μάστερ (του Δασκάλου).

Στον Πρώτο Βαθμό διδασκόμαστε τα βασικά για το Ρέικι: τι είναι, πως λειτουργεί, την ιστορία του και τις θέσεις των χεριών στο σώμα. Υπάρχουν διαλογισμοί και συντονισμοί με τη συμπαντική ενέργεια που μας ανοίγουν και γινόμαστε κανάλια του Ρέικι. Οι συντονισμοί του Πρώτου Βαθμού μας ενώνουν με την καθαρή ενέργεια του σύμπαντος, ώστε να τη μεταφέρουμε εύκολά με το άγγισμά μας. Κάνουμε εξάσκηση του Ρέικι στον εαυτό μας και γίνεται ανταλλαγή Ρέικι μεταξύ των μαθητών.

Στον Δεύτερο Βαθμό υπάρχουν και άλλοι συντονισμοί που αυξάνουν τη δύναμη και τα επίπεδα της ενέργειας. Οι συντονισμοί αυξάνουν τη διαίσθηση μας και τις ψυχικές μας ικανότητες. Διδασκόμαστε τρία ενεργειακά σύμβολα και τις χρήσεις τους και μαθαίνουμε να στέλνουμε Ρέικι εξ’ αποστάσεως. Εξασκούμαστε σε αυτό καθώς και στο να στέλνουμε θετική ενέργεια σε καταστάσεις και σε προβλήματα της ζωής. Ακόμα μαθαίνουμε να στέλνουμε Ρέικι για την ενίσχυση των στόχων μας.

Στον Τρίτο Βαθμό παίρνουμε τους τελευταίους συντονισμούς με τη συμπαντική ενέργεια. Οι συντονισμοί μας ενώνουν με το Φως και την Αγάπη του Εσωτερικού Εαυτού. Παίρνουμε άλλο ένα σύμβολο, το σύμβολο του Μάστερ. Εκπαιδευόμαστε στο να κάνουμε μυήσεις και να διδάσκουμε και τους τρεις βαθμούς  του Ρέικι σε άλλα άτομα. Ακολουθούν πολλαπλές αλλαγές στη ζωή μας στο πλαίσιο μιας ολικής κάθαρσης. Επιτυγχάνεται αυξημένη συνειδητότητα και τέλεια ένωση με το Ρέικι και την ίδια τη ροή της ζωής.

Τα Μοντέρνα Συστήματα του Ρέικι χωρίζουν τον τρίτο βαθμό σε δύο επίπεδα: Το 3Α είναι το επίπεδο του Μάστερ στο οποιο παίρνουμε τους συντονισμούς και το σύμβολο του Μάστερ. Το 3Β είναι το επίπεδο του Μάστερ-Δάσκαλου, το επίπεδο στο οποίο εκπαιδευόμαστε για να γίνουμε δάσκαλοι της τέχνης του Ρέικι. Τα άτομα που εξασκούν το Ρέικι για την προσωπική τους κάθαρση, θεραπεία και εξέλιξη με το 3Α έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευση τους.

Άλλοι χωρίζουν το Ρέικι σε τρία ή σε περισσότερα επίπεδα. Υπάρχουν και πολλά άλλα σεμινάρια που προετοιμάζουν το άτομο για να γίνει Δάσκαλος του Ρέικι. Το να είσαι Δάσκαλος έχει συγκλονιστική ευθύνη αλλά και απεριόριστη χαρά και ευτυχία. Είναι ένας ανοδικός δρόμος που φέρνει συνειδητότητα και ευθύνη σε κάθε πράξη, σε κάθε σκέψη και σε κάθε συναίσθημα. Είναι ένα μονοπάτι καθημερινής έκφρασης της αγάπης, της συμπόνιας και της δύναμης της ζωής.

Καλά είναι να περιμένεις λίγο μετά από κάθε βαθμό πριν πας στον επόμενο.

Συνήθως μετά τον Πρώτο Βαθμό περιμένουμε ένα μήνα τουλάχιστον για να πάμε στο Δεύτερο και τουλάχιστον τρεις μήνες για να πάμε από το Δεύτερο στον Τρίτο. Παλιότερα, σε περίοδο αναμονής ανάμεσα στους βαθμούς ήταν τριπλάσιες.

Η αναμονή υπάρχει για δύο λόγους. Πρώτον για να έχεις το χρόνο να εξασκηθείς στον κάθε βαθμό και να ανακαλύψεις όλες τις πλευρές, όλες τις παραλλαγές και όλες τις τεχνικές του κάθε βαθμού. Δεύτερον διότι τον κάθε βαθμό ακολουθεί μια περίοδος καθαρισμού που συμβαίνει στο φυσικό και στο συναισθηματικό επίπεδο. Είναι μια ευκαιρία να εξασκηθείς στο Ρέικι και να καθαρίσεις σε βάθος του εαυτού σου.

 

Φυσικά είναι στο χέρι του Δάσκαλου και του κάθε μαθητή το πότε αυτός θα πάρει τον κάθε βαθμό. Υπάρχουν άτομα που περιμένουν πολύ περισσότερο και άλλα που κάνουν και τους τρεις βαθμούς σε τρεις μέρες ή σε τρεις μήνες!

Δυστυχώς κάποια από αυτά τα άτομα χάνουν πολλές από τις ευκαιρίες που δίνει το Ρέικι και δεν εκτιμάνε και τόσο αυτό το δώρο. Είναι άλλο ένα σεμινάριο στον σάκο τους. Κάθε άτομο ξέρει πότε είναι έτοιμο να προχωρήσει και να μάθει περισσότερα πράγματα και καθένας γνωρίζει πώς να τα αξιοποιήσει για το καλύτερο δυνατό.



it's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Tumblr
Tumblr