Πόσα σύμβολα υπάρχουν και τι κάνει το καθένα ?

Στο παραδοσιακό σύστημα του Ουσούι Ρέικι υπάρχουν τέσσερα σύμβολα, τρία που διδάσκονται στο Δεύτερο Βαθμό και ένα που διδάσκεται στον Τρίτο Βαθμό. Τα τέσσερα σύμβολα τα είχε ανακαλύψει ο Δρ Ουσούι στις σούτρες, τις ιερές γραφές του ινδουισμού που είναι γραμμένες στα σανσκριτικά, την αρχαία ινδική γλώσσα. Αν και οι σούτρες αναφέρουν πως τα σύμβολά αυτά είναι τα κλειδιά της θεραπείας, ο Ουσούι δεν ήξερε πώς να τα χρησιμοποιήσει. Γι’ αυτόν τα σύμβολα αποτελούσαν κενές γραμμές και σχήματα. Στο τέλος των 21 ημερών νηστείας και διαλογισμού ο Ουσούι έλαβε τους συντονισμούς με το Ρέικι και κατάλαβε πώς να χρησιμοποιήσει τα σύμβολα για θεραπεία.

Το πρώτο σύμβολο είναι το Σύμβολο της Δύναμης. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις, όποτε θες περισσότερη ενέργεια σε κάποιο σημείο.

Συγκεντρώνει την ενέργεια και δίνει τέλεια προστασία. Επίσης, καθαρίζει την αρνητική ενέργεια. Μπορείς να το σχεδιάσεις πάνω από τα τσάκρα σου για να τα ανοίξεις, να τα καθαρίσεις και να τα φορτίσεις και μπορείς να το βάλεις πάνω στην αύρα σου για να κλείσεις κενά και τρύπες. Μπορείς να το προβάλεις στο χώρο σου για να τον καθαρίσεις και να τον προστατεύσεις για διαλογισμό και θεραπεία. Βάλε το στο φαγητό και στο νερό για να ανεβάσεις τις δονήσεις του και τη θετικότητά του. Σχεδίασε το πάνω από οποιοδήποτε σημείο του σώματος που χρειάζεται εντατική και βαθιά θεραπεία.

Το δεύτερο σύμβολο είναι το Σύμβολο του Υποσυνείδητου. Είναι συναισθηματικό σύμβολο: καθαρίζει και ξεμπλοκάρει συναισθήματα. Το σχεδιάζουμε στην αρχή της θεραπείας στην κορυφή του κεφαλιού. Ανοίγει τον άνθρωπο στην ενέργεια και τον καθησυχάζει, καθαρίζοντας τις περιττές σκέψεις που δεν τον αφήνουν να απολαύσει τη θεραπεία. Εξισορροπεί το αριστερό και δεξιό ημισφαίριο του εγκεφάλου, καθώς και την αρσενική και θηλυκή πλευρά του ατόμου. Είναι το σύμβολο που δρα στο υποσυνείδητο, χαλαρώνοντας και θεραπεύοντας το.

Το τρίτο σύμβολο είναι το Σύμβολο της Απόστασης ή Νοητικό Σύμβολο, αυτό που χρησιμοποιούμε για να στείλουμε ενέργεια και φως σε απόσταση. Είναι το νοητικό σύμβολο που υπερβαίνει το χρόνο και το χώρο, επιτρέποντας μας να στείλουμε το Ρέικι στην άλλη άκρη του κόσμου ή σε κάποιο γεγονός του παρελθόντος ή στο μέλλον μας. Είναι μια ενεργειακή γέφυρα, μια γέφυρα που μας συντονίζει με κάποιο άλλο άτομο, με μια κατάσταση και με οποιαδήποτε σημείο του χωροχρόνου.

Το Σύμβολο του Μάστερ είναι το τέταρτο σύμβολο και το πιο δυνατό. Είναι ένα πνευματικό σύμβολο. Η ενέργεια του είναι πολύ υψηλή και πνευματική και δρα σε όλες τις διαστάσεις, φέρνοντας Φως και Αγάπη σε όλα τα επίπεδα. Μας συντονίζει με τον Εσωτερικό ή Ανώτερο Εαυτό, τον Θείο Εαυτό μας και μας ενώνει με την πηγή του Ρέικι. Σχεδιάζεται για προσωπική θεραπεία και εξέλιξη, για φώτιση και ολοκλήρωση αλλά οι χρήσεις του και οι δυνατότητες του είναι άπειρες.

Χρησιμοποίησε με αγάπη και σεβασμό τα σύμβολα και άφησε τα να σου δείξουν το δρόμο. Θα ανακαλύψεις εκπληκτικές νέες χρήσεις, τεχνικές και μεθόδους!

Τα Μοντέρνα Συστήματα του Ρέικι έχουν κι άλλα σύμβολα καθώς πολλοί Μάστερς φέρνουν νέα ενεργειακά σύμβολα του Ρέικι μέσα από διαλογισμό, προσευχή και έντονη πνευματική εργασία. Αν και το σύστημα Ουσούι Ρέικι είναι ολοκληρωμένο και πλήρες στην εκπαίδευσή του και τα σύμβολα είναι όλα όσα χρειάζεται το άτομο, κάποια από τα νέα σύμβολα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και υψηλή ενέργεια. Μπορείς να αποκαλύψεις νέες πτυχές της συμπαντικής ενέργειας με αυτά τα νέα σύμβολα και μερικά είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για την τωρινή περίοδο της ανθρωπότητας. Πολλά έχουν έρθει για θεραπευτικό σκοπό μόνο για αυτήν την εποχή.

Αν έχεις το Δεύτερο Βαθμό του Ρέικι πειραματίσου με σεβασμό και αγάπη στα καινούργια σύμβολα που θα έρθουν στα χέρια σου και βγάλε τα δικά σου συμπεράσματα.



it's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Tumblr
Tumblr