Τα οφέλη της Βαθειάς Αναπνοής…

Οι ευεργετικές ιδιότητες του να αναπνέω σωστά

 

Το νεογέννητο βρέφος παίρνει με κόπο την πρώτη του ανάσα, και ο άνθρωπος εκπνέει καθώς αφήνει αυτό τον κόσμο. 

Η αναπνοή είναι κάτι παραπάνω από ένα ένστικτο που μας συνοδεύει από τη γέννηση μέχρι το θάνατο μας.

Όταν γίνεται σωστά, η αναπνοή μπορεί να μας βοηθήσει να αναπτυχθούμε στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας, να μας χαρίσει αίσθηση δύναμης και ισορροπίας, και να οξύνει το νοητικό αλλά και το σωματικό μας συντονισμό.

Οι απαιτήσεις της σημερινής κοινωνίας, των συνθηκών εργασίας, και του περιβάλλοντος είναι υψηλές, περίπλοκες, και πολλές φορές αγχωτικές – και οι ανάγκες για ενέργεια, σωματική και νοητική, μεταβάλλονται αναγκαστικά με γοργούς ρυθμούς προκειμένου να ανταποκριθούμε στην πίεση που μας ασκείται.

Στις μέρες μας, έχουμε στη διάθεση μας αναρίθμητες τεχνικές χαλάρωσης, όπως τον υπερβατικό διαλογισμό, την αυτοϋπνωση, τη σωματική άσκηση, τη βιοανάδραση κ.α.

Οποιαδήποτε τεχνική όμως και να επιλέξουμε να πάντα κάποια μέθοδος αναπνοής εμφανίζεται στο προσκήνιο.

Η σύγχρονη επιστήμη έχει κάνει θαύματα για να βελτιώσει την ποιότητα της ανθρώπινης ζωής, με την προσδοκία ότι οι νέες εφευρέσεις και ιατρικές ανακαλύψεις θα εξυψώσουν τη νοητική και σωματική μας ευεξία σε ανώτατα επίπεδα. Αναβαθμισμένα εκπαιδευτικά συστήματα αναλαμβάνουν να ακονίσουν το μυαλό μας, ενώ οι βιταμίνες και τα συμπληρώματα διατροφής φροντίζουν για τη σωστή θρέψη του σώματος μας.

Καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για τη δημιουργία μιας πληθώρας ασκήσεων που υπόσχονται να βελτιώσουν τη φυσική μας κατάσταση. Όλες αυτές οι μέθοδοι για τη δημιουργία και τη διατήρηση υψηλών ενεργειακών επιπέδων έχουν ως στόχο τη δημιουργία ενός καλύτερου, πιο ολοκληρωμένου ανθρώπου.

Το οξύμωρο  είναι πως, ενώ αναζητάμε πηγές ενέργειας για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε αυτό το σύγχρονο τρόπο ζωής, παραβλέπουμε τη σπουδαιότερη ενεργειακή πηγή στην οποία έχουμε όλοι πρόσβαση: το ρεύμα της ζωτικής ενέργειας που μπορεί να διοχετευτεί μέσα στο σώμα μας, χρησιμοποιώντας σαν καύσιμη ύλη τον αέρα που αναπνέουμε.

Οι Κινέζοι ονομάζουν αυτή την ενέργεια Τσι, ενώ οι Ιάπωνες Κι, οι Ινδοί Πράνα και οι αρχαίοι Έλληνες Πνεύμα. ,

Ενεργοποιώντας την βαθιά αναπνοή μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να κατευθύνετε το ρεύμα της εσωτερικής ενέργειας, όπως εσείς θέλετε.

Εξασφαλίζοντας τη σωστή εισπνοή, ενεργοποίηση, και κατόπιν εκπνοή του αέρα μπορείτε να βελτιώσετε την υγεία σας και να χαρίσετε ζωντάνια σε κάθε σωματική κίνηση και έκφραση σας.

Είναι γνωστή και κοινά αποδεχτή η άμεση σχέση μεταξύ της αναπνοής και του τρόπου που αισθανόμαστε, σωματικά και συναισθηματικά.

Αναφορές γίνονται όπως “αναστεναγμός ανακούφισης” και “ενθουσιασμός που κόβει την ανάσα”.

Το γέλιο, ο αναστεναγμός, το χασμουρητό, η κραυγή – όλα αυτά είναι αντιδράσεις με τις οποίες μας έχει προικίσει η φύση για να ανταποκρινόμαστε στις συναισθηματικές ανάγκες της στιγμής.

Από σωματικής απόψεως, αυτές οι πράξεις μας προσφέρουν το επιπλέον οξυγόνο που χρειαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε μια πιθανή ανάγκη.

Αυτά τα ξεσπάσματα προκαλούν βαθιά αναπνοή – αναπνοή μέχρι τον πυρήνα μας, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται δίοδοι απ’ όπου αποβάλλεται η συναισθηματική μας φόρτιση.

10 χρόνια λειτουργίας

 

it's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Tumblr
Tumblr