Τα ωφέλη του Διαλογισμού :

Mε το διαλογισμό το σώμα χαλαρώνει και το μυαλό ηρεμεί.

Σύμφωνα με αρκετές μελέτες, το δεξιό και το αριστερό ημισφαίριο αρχίζουν να συνεργάζονται καλύτερα, ενώ αυξάνεται ραγδαία η ικανότητα παρατήρησης και συγκέντρωσης.

Mε αυτό τον τρόπο, μπορεί να  βελτιωθεί η ικανότητα επίλυσης προβλημάτων και το άτομο καταφέρνει να χειρίζεται πιο αποτελεσματικά τις σκέψεις και τα συναισθήματά του.

Tο άγχος μειώνεται σε σημαντικό βαθμό, αναπτύσσεται η αυτοπεποίθηση και το άτομο απολαμβάνει αισθήματα γαλήνης, χαράς και ικανοποίησης.

Μέσω της μείωσης των επιπέδων του στρες, ο διαλογισμός έμμεσα βοηθάει στον περιορισμό του κινδύνου καρδιακής προσβολής και στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

Σύμφωνα με ιατρικές έρευνες, σε ανθρώπους που έκαναν διαλογισμό δύο φορές την ημέρα για 15-20 λεπτά τη φορά, μειώθηκαν κατά 35-45% οι πιθανότητες να πάθουν εγκεφαλικό και κατά 25% οι πιθανότητες για έμφραγμα.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι μέσω του διαλογισμού βελτιώνεται η λειτουργία του στομάχου, μειώνονται τα επίπεδα της χοληστερίνης, περιορίζεται η ένταση στους μυς, βελτιώνεται η στάση του σώματος και το άτομο ανακουφίζεται από πόνους.

Eπίσης, επιτρέπεται η ελεύθερη ροή ενέργειας σε όλο το σώμα, που είναι ευεργετική για την αντιμετώπιση πολλών ασθενειών.

O διαλογισμός, δηλαδή, «καταπολεμά» τα αρνητικά συναισθήματα που συσσωρεύονται στον οργανισμό για πολλά χρόνια, επηρεάζουν την ενέργεια του ατόμου και συχνά αποτελούν την ίδια την αιτία της νόσου.

H βοήθεια που έχει προσφέρει σε ανθρώπους με ψυχοσωματικά προβλήματα θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική.

it's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Tumblr
Tumblr