Τι είναι τα σύμβολα του Ρέικι και γιατί είναι κρυφά?

Δύσκολή Ερώτηση! Καταρχήν, τα σύμβολα του Ρέικι είναι ενεργειακά σύμβολα. Είναι ενεργειακά κλειδιά που αντιστοιχούν σε λειτουργίες και σε πλευρές της συμπαντικής ενέργειας που τις υλοποιούν στα πλαίσια του Ρέικι.

Όλα τα σύμβολα του Ρέικι είναι απόλυτα θετικά και απόλυτα προστατευμένα.

Δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αρνητικό σκοπό: εργάζονται μόνο για το Ανώτερο Καλό. Κατευθύνονται από την Ανωτέρη Σοφία και την Ανώτερη Δύναμη και είναι σύμβολα Τέλειας Αγάπης.

Τα σύμβολα είναι αναπόσπαστο και κεντρικό κομμάτι του συστήματος του Ρέικι καθώς είναι αυτά που είχε βρει ο Μάστερ Ουσούι στις ινδουιστικές σούτρες και στο βουνό Κουριγιάμα. Μπορούμε να πούμε πως η δύναμη και η σοφία του Ρέικι έγκειται στα σύμβολα του.

 

Τα σύμβολα τα σχεδιάζεις μπροστά σου στον αέρα, με το χέρι σου, σαν να σχεδιάζεις με αιθέρια μπογιά σε έναν αόρατο καμβά. Κρατάς τα δάχτυλά σου ενωμένα και τα σχεδιάζεις με τον τρόπο που έχεις διδαχτεί. Έπειτα τα ονοματίζεις τρεις φορές. Τα τρία είναι ο αριθμός της δημιουργίας και ο αριθμός της εκδήλωσης. Με αυτόν τον «τρόπο τα φέρνεις στην πραγματικότητα, φέρνεις την ενέργεια τους στις παλάμες σου. Μπορείς επίσης, να τα οραματιστείς ή να τα καλέσεις απλώς με το όνομά τους. Μπορείς να τα σχεδιάσεις με τα δάχτυλα ή με ολόκληρη την παλάμη και να οραματιστείς ένα φως να τα σχεδιάζει από το μεσαίο δάχτυλό σου ή απ’ το κέντρο της παλάμης.

Τα σύμβολα είναι ιερά και όλα τα άτομα που εξασκούνται στο Ρέικι δείχνουν σεβασμό σε αυτά. Παλιότερα απαγορευόταν να υπάρχουν σε χαρτί και μετά τα μαθήματα τα άτομα έπρεπε να τα απομνημονεύσουν γιατί ο δάσκαλος θα έκαιγε τα χαρτιά. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλά σύμβολα έχουν διαφορές μεταξύ τους από δάσκαλο σε δάσκαλο. Τα σύμβολα έπρεπε να μείνουν κρυφά, μακριά από περίεργα και ανίδεα μάτια. Αν και τα σύμβολα είναι απόλυτα θετικά και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κακό, έπρεπε να είναι καταγραμμένα μόνο στο νου και στην ενέργεια του ατόμου.

Σήμερα τα σύμβολα έχουν λίγο πολύ απελευθερωθεί. Βρίσκονται εκτεθειμένα σε κοινή θέα καθώς υπάρχουν σε κάποια βιβλία του Ρέικι αλλά και στο Ιντερνετ. Φαντάζεσαι τι έγινε στην κοινότητα του Ρέικι μετά τη δημοσίευση των βιβλίων! Πολλοί φοβήθηκαν πως τα σύμβολα εξευτελίζονται, πως χάνουν την αξία και την ενέργεια τους. Ευτυχώς αυτό δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα! Το Ρέικι ξέρει να προσαρμόζεται σε έναν πολύπλοκο μοντέρνο κόσμο που συνεχώς αλλάζει και μεταβάλλεται!

 

Τα σύμβολα μπορεί να είναι διαφορετικά ανάμεσα στους Δασκάλους αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Όλες οι παραλλαγές λειτουργούν. Η πρόθεση είναι που ενεργοποιεί τα σύμβολα και όχι ο τέλειος τρόπος που τα σχεδιάζεις.

Χωρίς τους συντονισμούς του Ρέικι, τα σύμβολα στο χαρτί είναι όμορφα σχέδια και τροφή για σκέψη. Είναι παγωμένα σχέδια. Τίποτα παραπάνω. Οι συντονισμοί του Δεύτερου Βαθμού τα ενεργοποιούν, τα ξυπνούν ενεργειακά και τα κάνουν αληθινά. Αν δεν έχεις εκπαιδευτεί στον Δεύτερο Βαθμό τα σύμβολα είναι απλώς σχέδια στο χαρτί, χωρίς νόημα και αξία.



it's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Tumblr
Tumblr