Με ποιο τρόπο θεραπεύει το Ρέικι?

 

Το Ρέικι είναι μια ολιστική ιαπωνική θεραπευτική τεχνική η οποία λειτουργεί με το άγγιγμα των χεριών.

Για να μπορέσει κάποιος να γίνει θεραπευτής Ρέικι θα πρέπει να έχει ανοίξει τα κανάλια του Ρέικι ώστε να μπορεί η θεραπευτική ενέργεια να κυλήσει από τα χέρια του και να περάσει από τις παλάμες του στο σώμα του ατόμου που το δέχεται ή ακόμα και στον ίδιο τον εαυτό του.

Το Ρέικι είναι μια τεχνική αυτοθεραπείας.

Για να μπορέσουν να ανοίξουν τα κανάλια ώστε να συνδεθεί κάποιος με τη συμπαντική ζωτική ενέργεια “Ρέικι” χρειάζεται μια σειρά συντονισμών / μυήσεων οι οποίες πραγματοποιούνται στα σεμινάρια Ρέικι από τους Δασκάλους Ρέικι.

Η ενέργεια που βγαίνει από τα χέρια του θεραπευτή δεν είναι δική του αλλά καθαρή ζωτική ενέργεια που έρχεται από το σύμπαν. Μόλις θα ακουμπήσει τις παλάμες του στο σώμα η ενέργεια αρχίζει να ρέει. Μπορεί να την αισθανθεί σαν ζέστη ή κάψιμο, σαν κρύο αεράκι, σαν μυρμήγκιασμά, σαν ανατριχίλα, σαν μούδιασμά ή σαν ηλεκτρισμό που διαπερνά το σώμα.

Ο θεραπευτής δεν την κατευθύνει στην πραγματικότητα το σώμα είναι αυτό που τραβά την ενέργεια από τα χέρια. Καθώς η ενέργεια περνά μέσα από τον θεραπευτή, η ίδια η ενέργεια αναζωογονεί και τον ίδιο.

Ολιστικό σημαίνει ότι λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα της ύπαρξης μας, τόσο στο φυσικό, στο ενεργειακό και στο πνευματικό.


Σαν έμβια όντα όταν γεννιόμαστε έχουμε αναπτυγμένη την πνευματική μας φύση για αυτό και όταν αναφερόμαστε για μια ενεργειακή τεχνική μιλάμε για πνευματική αφύπνιση και όχι για κάτι καινούργιο που μαθαίνουμε.


 

Είναι μέρος της φύσης μας η αυτοθεραπεία και το Ρέικι ενεργοποιεί τη δυνατότητα αυτή που όλοι έχουμε μέσα μας με αποτέλεσμα να βάζει τον οργανισμό μας σε μια διαδικασία άμεσης αποθεραπείας όταν νοσεί.

Το Ρέικι είναι μια θεραπευτική μέθοδος που μπορεί να βοηθήσει τόσο στην αποθεραπεία κάποιας ασθένειας καθώς επίσης στην μείωση των πόνων και την απορρόφηση των φαρμάκων κ.α. σε καμία περίπτωση όμως δεν αντικαθιστά την κλασσική ιατρική.

 

Η ενέργεια του Ρέικι μπαίνει στο ενεργειακό σώμα, δηλαδή το δίδυμο αντίτυπο του φυσικού σώματος που το διαπερνά και το περιβάλλει σαν ένα σύννεφο. Όταν η ενέργεια του ατόμου που δέχεται Ρέικι έχει κολλήσει σε κάποιο σημείο του ενεργειακού σώματος ή όταν ένα σημείο δεν έχει ενέργεια, το αντίστοιχό μέρος στο φυσικό σώμα έχει αδυναμία και είναι ευάλωτο στις αρνητικές ενέργειες και στις ασθένειες.

Ο κακός τρόπος ζωής, το άγχος, η άσχημη διατροφή και η καταχρήσεις. οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας και ο περιβάλλοντας χώρος, η μόλυνση και η ραδιενέργεια μπορεί να είναι οι βασικές αιτίες που προσβάλλουν το ενεργειακό μας πεδίο και αργότερα δημιουργούν τις ασθένειες (ψυχοσωματικά), καθώς επίσης και τα αρνητικά συναισθήματα και οι σκέψεις μπλοκάρουν ή αποδυναμώνουν τη ζωτική ενέργεια του σώματος και ρίχνουν τις δονήσεις του.

Το Ρέικι δίνει ενέργεια ακριβώς εκεί που τη χρειάζεται το κάθε άτομο.

Χαλαρώνει βαθιά και ενισχύει όλες τις λειτουργίες του οργανισμού συμβάλλοντας στον καθαρισμό των τοξινών, των αρνητικών σκέψεων και των συναισθημάτων.

 

it's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Tumblr
Tumblr