Mystic Neverland Aromatherapy Massage

Mystic Neverland Aromatherapy Massage

Mystic Neverland Aromatherapy Massage

για την καταπολέμηση του στρες, μείωση των μυοσκελετικών πόνων & πλήρη αναζωογόνηση

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Σιάτσου, Business Massage, Thai Foot & Leg Massage με Ανθοϊάματα Bach, Πιεσοθεραπεία & Ρέικι. Η μάλαξη γίνεται με φυσικά αιθέρια έλαια.

Mystic Neverland Aromatherapy Massage:

Το Mystic Neverland Aromatherapy Massage είναι ένα εξειδικευμένο είδος μασάζ που συνδυάζει της ευεργετικές ιδιότητες της μάλαξης με τις ολιστικές θεραπευτικές τεχνικές για πλήρη αναζωογόνηση & ευεξία.

Στη σύγχρονη κοινωνία μας, οι παθήσεις και τα προβλήματα στην περιοχή του αυχένα ταλαιπωρούν μεγάλο μέρος του πληθυσμού, πολλές φορές και άτομα νέας ηλικίας. Εξειδικευμένες τεχνικές σε βελονιστικά σημεία και τεχνικές κλασικής φυσικοθεραπευτικής προσέγγισης καθώς και θεραπευτικές τεχνικές από πολλές προσεγγίσεις θα ανακουφίσουν και πολλές φορές θα θεραπεύσουν τα προβλήματα αυτής της περιοχής.

Ο πόνος στον αυχένα είναι ένα πολύ κοινό σύμπτωμα. Συνήθως προκαλείται από την κακή στάση του σώματος, σε καθημερινές δραστηριότητες όπως η εργασία και ο ύπνος. Αυτό προκαλεί καταπόνηση των μυών και των συνδέσμων της περιοχής, με αποτέλεσμα τον πόνο και τον περιορισμό της κίνησης. Ο πόνος μπορεί να επεκτείνεται και στο κεφάλι ή τον ώμο.  Ένας συνήθης πόνος στον αυχένα (πιάσιμο ή ψύξη) αντιμετωπίζεται με απλά μέσα (ξεκούραση, φάρμακα, ένα αυχενικό κολλάρο). Πολύτιμη είναι η βοήθεια ενός φυσικοθεραπευτή.  Ο πόνος στον αυχένα θεωρείται πιο επικίνδυνος όταν συνοδεύεται από πόνο,μούδιασμα ή και αδυναμία στα χέρια. Επίσης, όταν εμφανίζεται αιφνίδια, μετά από ένα τροχαίο ατύχημα ή μια πτώση. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι απαραίτητη η εξέταση από ένα γιατρό.

Το  αυχενικό σύνδρομο αποτελεί μια εκδήλωση πόνων στον αυχένα και στη γύρω περιοχή.   Ο γενικός όρος ‘σύνδρομο’ χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα σύνολο συμπτωμάτων που αφορούν μια συγκεκριμένη περιοχή του σώματος, αλλά με διαφορετική αιτία προέλευσης. Έτσι ο όρος αυχενικό σύνδρομο αναφέρεται στα πιασίματα και τον πόνο του αυχένα.

Δεν πρόκειται για μια συγκεκριμένη πάθηση, αλλά μια ομάδα ενοχλημάτων γύρω από τον αυχένα, πού περιλαμβάνει αυχεναλγία, δυσκαμψία, αντανακλώμενο πόνο, νευραλγία, πονοκέφαλο, και ζάλη.

Επειδή από τη λειτουργική διαταραχή των σπονδύλων του αυχένα μπορούν να πιεστούν ή να ερεθιστούν τα νεύρα, γι’ αυτό ο πόνος στην περιοχή του αυχένα μπορεί να ακτινοβολεί στην πλάτη ανάμεσα στις ωμοπλάτες, στους ώμους, τα χέρια, ακόμα μέχρι τα δάκτυλα των χεριών. Επίσης, μπορεί ο πόνος να συνοδεύεται από μυϊκή αδυναμία, αισθητικές διαταραχές (μούδιασμα, βελόνιασμα, κάψιμο) και μειωμένη κινητικότητα. Ο πόνος μπορεί να είναι οξύς ή χρόνιος. Συχνά αναφέρονται ζαλάδες, ίλιγγοι, πονοκέφαλοι ακόμα και ‘θολούρα’ στα μάτια.


Τα κυριότερα συμπτώματα του αυχενικού συνδρόμου είναι:


 • άλγος στην περιοχή του αυχένα • κεφαλαλγίες • άλγος στον ώμο • άλγος στο βραχίονα ή / και στο χέρι • περιορισμός της κινητικότητας της αυχενικής μοίρας • μείωση της μυϊκής ισχύος στα άνω και κάτω άκρα • διαταραχή στη βάδιση («σπαστικό βάδισμα») • αιμωδίες (μουδιάσματα) στα άνω άκρα • μυϊκή αδυναμία στα κάτω άκρα • ζάλη, αστάθεια • καρηβαρία (βαρύ κεφάλι) • ίλιγγος με έμετο

Το αυχενικό σύνδρομο ταλαιπωρεί κατά πλειοψηφία όσους κάνουν καθιστική δουλειά (οι οποίοι συνήθως δεν κάθονται στη σωστή θέση), όσους βρίσκονται με τις ώρες ακίνητοι, μπροστά από ένα κομπιούτερ, και όσους δεν γυμνάζονται. Επτά στα 10 άτομα κάποια στιγμή θα εμφανίσουν το αυχενικό σύνδρομο, ενώ ένα στα έξι άτομα υποφέρει από χρόνιο πόνο του αυχένα. Το αυχενικό σύνδρομο δεν πρέπει να μένει χωρίς αντιμετώπιση γιατί μπορεί να χειροτερέψει.


 Οι αιτίες του αυχενικού συνδρόμου


Οι αιτίες του αυχενικού συνδρόμου είναι πολλές και διαφορετικές. Οι ποικίλες εκδηλώσεις της αυτής κατάστασης εξηγούνται εν μέρει από την πολυπλοκότητα των δομών της σπονδυλικής στήλης στην περιοχή. Εκτός από τους τραυματισμούς και άλλα προβλήματα «μηχανικής προέλευσης» μπορούν να προκαλούν ενοχλήσεις στον αυχένα και τα άνω άκρα. Για παράδειγμα, η κακή στάση του σώματος προκαλείμυοσυνδεσμικού τύπου αυχεναλγία, ενώ η αυχεναλγία μπορεί να οφείλεται ακόμη και σε αυχενική δισκοκήλη ή δισκοπάθεια, ριζοπάθεια, σύνδρομο οπίσθιων αρθρώσεων, αυχενική σπονδυλοαρθρίτιδα ή αλλιώς σπονδύλωση σε μηχανική αστάθεια, καθώς και σε ανεπάρκεια της σπονδυλοβασικής αρτηρίας. Η σπονδυλική στήλη αποτελεί ενιαία και πολύπλοκη δομή, της οποίας το ένα τμήμα επηρεάζει το άλλο. Έτσι, κάποιο πρόβλημα, όπως η σκολίωση, για παράδειγμα, επιβαρύνει την περιοχή του αυχένα προκαλώντας αυχεναλγία.

Σε περίπτωση που υπάρχει αυχενική σπονδυλοαρθρίτιδα, η οποία συνήθως αφορά άτομα που έχουν περάσει τη μέση ηλικία, οι σπονδυλικές αρτηρίες που διέρχονται μέσα από τους πρώτους 6 αυχενικούς σπονδύλους πιέζονται από τα οστεόφυτα ή εμφανίζουν σπασμό μετά από κινήσεις του κεφαλιού με αποτέλεσμα να μειώνεται η αιμάτωση του εγκεφάλου. Σαν συνέπεια εμφανίζονται επεισόδια ζάλης, αυχενογενούς ιλίγγου και μερικές φορές τάση για λιποθυμία. Ιδιαίτερα εμφανίζονται τα συμπτώματα αυτά όταν συνυπάρχουν και αλλοιώσεις από τις αρτηρίες (σε καπνιστές, σε άτομα με αυξημένη χοληστερόλη κ.ά).

Μπορούμε να κατατάξουμε τις αιτίες του αυχενικού συνδρόμου σε τέσσερις γενικές κατηγορίες:

 1. Δισκοπάθεια – κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου. 2. Αρθρίτιδα των αυχενικών σπονδύλων. 3. Δισκοπάθειες aυχενικών μεσοσπονδυλίων δίσκων. 4. Σπασμός των μυών της περιοχής του αυχένα – από κακή στάση ή ψύξη από τη χρήση κλιματιστικού κτλ.

Με το Mystic Neverland Aromatherapy Massage παρατηρούμε θεαματικά αποτελέσματα:

 • Βοηθάει τους άκαμπτους και πονεμένους μύες
 • Καταπολεμά το αυχενικό σύνδρομο
 • Βελτιώνει την επαγρύπνηση και την ικανότητα της αυτοσυγκέντρωσης
 • Χαλαρώνει τον νου και βοηθάει στην επίλυση προβλημάτων
 • Βοηθάει στην ανακούφιση από πονοκεφάλους έντασης
 • Μειώνει το πνευματικό και σωματικό stress
 • Αναζωογονεί και φρεσκάρει
 • Καλυτερεύει την ευλυγισία
 • Βελτιώνει τη διάθεση

Λίγα λόγια για το Σιάτσου:


Το Σιάτσου προέρχεται από την Ιαπωνία, περιλαμβάνει πίεση στα σημεία βελονισμού. Στόχο έχει την εξισορρόπηση της ενέργειας του σώματος και την προαγωγή της καλής υγείας. Η λέξη σιάτσου προέρχεται από τη λέξη «σι» που σημαίνει δάχτυλα και από τη λέξη «άτσου» που σημαίνει πίεση. Αν και η ονομασία του σημαίνει απλώς «πίεση με τα δάχτυλα», το Σιάτσου γίνεται και με άλλα μέρη του χεριού, καθώς και με τους αγκώνες και τα γόνατα. Είναι δηλαδή μια μέθοδος μασάζ κατά την οποία εφαρμόζεται δακτυλική πίεση σε μυς του ανθρώπινου σώματος για την θεραπεία διάφορων ασθενειών.

Το όνομα αυτό χρησιμοποιείται για τη συγκεκριμένη τέχνη από τις αρχές του 20ου αιώνα – η ίδια η τέχνη και το περιεχόμενο της ωστόσο, είναι αρχαία. Πρόκειται για έναν μοναδικό συνδυασμό μιας κλασσικής Ανατολίτικης ιατρικής θεωρίας, που χρονολογείται από πάνω από 2000 χρόνια και μιας πλούσιας, ζώσας παράδοσης λαϊκής ιατρικής. Οι βασικές αρχές της Ανατολικής ιατρικής θεωρίας, ή της Παραδοσιακής Κινέζικής Ιατρικής.

Πως λειτουργεί το Σιάτσου:

Η παραδοσιακή ιατρική της Ανατολής, που εφαρμόζει καθημερινά το σιάτσου, στηρίζεται στην πεποίθηση ότι τα ενεργειακά σημεία του σώματος σχηματίζουν ένα δίκτυο καναλιών (μεσημβρινών) όπου ρέει η ζωτική ενέργεια και τροφοδοτεί ολόκληρο το σώμα διατηρώντας την ισορροπία στον οργανισμό, ακριβώς όπως το νερό διοχετεύεται σε όλα τα μέρη ενός φυτού και το τροφοδοτεί. Ωστόσο σε περιπτώσεις σωματικής ή ψυχικής έντασης, αυτή η αρμονία διαταρράσσεται, με αποτέλεσμα να εκδηλώνεται μια σειρά προβλημάτων. Στη δύσκολη στιγμή λοιπόν το σιάτσου έρχεται να αντιμετωπίσει τη δυσαρμονία και να επαναφέρει την καλή υγεία στο άτομο

Το Σιάτσου ενδείκνυται :

–          Περιπτώσεις κόπωσης

–          Αίσθημα δυσφορίας

–          Νεφρική δυσλειτουργία

–          Δυσκαμψία ώμων

–          Καταπόνηση δικεφάλων – τρικεφάλων

–          Ανορεξία

–          Προβλήματα με το συκώτι

–          Δυσκιλιότητα

–          Ρευματικούς Πόνους

–          Γαστρικές και κοιλιακές ενοχλήσεις

–          Υπέρταση

–          Νευραλγία

–          Περιπτώσεις προβλημάτων με τον θυροειδή

–          Γυναικολογικές διαταραχές

–          Ιώσεις

–          Ζαχαρώδη διαβήτη

–          Προβλήματα αρθρώσεων

–          Αναπνευστικά Προβλήματα

Το Σιάτσου ως Αγωγή Υγείας :

Το σιάτσου έχει ιδανικά αποτελέσματα όταν γίνεται τακτικά και είναι κομμάτι ένος υγιεινού τρόπου ζωής, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί αποτελεσματική εναλλακτική αγωγή υγείας για μεγάλο φάσμα διαταραχών και συμπτωμάτων. Σκοπός του είναι η βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας. Το σιάτσου πραγματοποιείται με άγγιγμα του θεραπευτή ο οποίος χρησιμοποιεί τα δάχτυλα, τους αγκώνες, τα γόνατα, εφαρμόζει πιέσεις & διατάσεις καθώς και άλλες τεχνικές.


Thai Leg & Foot Massage


Οι ρίζες του Thai Foot Massage προέρχονται από την Κίνα.

Εξελίχθηκε στην Ταϊλάνδη, απ’ όπου και πήρε το όνομα,

Εμπεριέχει στοιχεία από διάφορες τεχνικές μάλαξης σε όλο το πόδι (δακτυλοπιέσεις & ειδικά ξυλάκια) και στοιχεία από τη γιόγκα. Όλα αυτά -μαζί με ιδιαίτερες κινήσεις- ενεργοποιούν τα εσωτερικά όργανα και αυτά με τη σειρά τους βοηθούν τον άνθρωπο να διατηρείται σε καλή κατάσταση υγείας και ευεξίας. Βοηθάει στη βαθιά χαλάρωση, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και ενεργοποιεί τα κέντρα στο σώμα που απευθύνονται στο σωματικό και στο νοητικό επίπεδο. Η ταϋλανδέζική μάλαξη στα πόδια πραγματοποιείται με αιθέρια έλαια ή ανθοϊάματα Bach.

Συνδυαστική Ολιστική Μέθοδος Thai Foot Massage με

Ανθοϊάματα Bach

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα χρησιμοποιηθεί η Bach Rescue Cream

H Bach Rescue Cream είναι κρέμα βάλσαμο για το δέρμα η οποία μαλακώνει και το αποκαθιστά. Περιέχει συνδυασμό 6 ανθοΪαμάτων :

Impatiens – Ανυπομονησία, μεγάλη εσωτερική ένταση

Star of Bethlehem – Για κάθε περίπτωση διανοητικού ή σωματικού σοκ, πρόσφατου ή παλαιού

Cherry Plum – Φόβος ότι θα χάσει τον έλεγχο ή τα λογικά του –υστερία

Rock Rose – Τρόμος, έντονος φόβος, πανικός

Clematis – Ονειροπόληση, αφηρημάδα, έλλειψη προσοχής, δυσκολία συγκέντρωσης

Crab Apple – Το καθαριστικό ίαμα, αίσθημα ακαθαρσίας, εμμονή στη λεπτομέρεια

Το  Bach Oil ειδικό μείγμα που συνδυάζει έξι ανθοϊάματα για τόνωση, ευεξία & αντιμετώπιση αρνητικών καταστάσεων και συναισθημάτων. Βοηθά στην αντιμετώπιση των ανχοτικών καταστασέων.

Rock Rose – Τρόμος, έντονος φόβος, πανικός

Clematis – Ονειροπόληση, αφηρημάδα, έλλειψη προσοχής, δυσκολία συγκέντρωσης

Cherry Plum – Φόβος ότι θα χάσει τον έλεγχο ή τα λογικά του –υστερία

Star of Bethlehem – Για κάθε περίπτωση διανοητικού ή σωματικού σοκ, πρόσφατου ή παλαιού

Impatiens – Ανυπομονησία, μεγάλη εσωτερική ένταση

White Chestnut – Συνεχείς ανεπιθύμητες σκέψεις και νοητικοί διάλογοι


Πιεσοθεραπεία


Με την πιεσοθεραπεία  ασκούμενος προσφέρει μια πολυδιάστατη θεραπεία. Οι τεχνικές εφαρμόζονται κυρίως στα πόδια , στα χέρια και στο κεφάλι, όπου  υπάρχουν αντανακλαστικά  τα οποία αντιστοιχούν στα εσωτερικά όργανα, αδένες, σπονδυλική στήλη, στα μέλη του σώματος,  αλλά και στα σημεία της ενεργειακής  ανατομίας/μεσημβρινούς. Με αποτέλεσμα να διαλύονται τα ενεργειακά μπλοκαρίσματα και η αρμονία να αποκαθιστάται σε όλα τα συστήματα του σώματος, στη ψυχολογία και στο νου.  Με την πιεσοθεραπεία επιτυχάνουμε ενεργοπίεση της κυκλοφορίας του αίματος καθώς και την εξισορρόπηση του νευρικού και ορμονικού συστήματος & χαλάρωση των σκελετικών μυών.


Αρωματοθεραπεία :


Ο όρος χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1920 από τον Γάλλο χημικό Gatterfose, ο οποίος ερευνούσε τις θεραπευτικές ιδιότητες των ελαίων.

Βέβαια οι ιδιότητες των φυτών ανακαλύφθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν από πολύ νωρίς. Έτσι, χρήση αρωματικών και αιθέριων ελαίων συναντάμε σε διάφορους πολιτισμούς ανά τους αιώνες κι αυτό φαίνεται στα διάφορα μυροδοχεία που έχουν ανακαλυφθεί κατά καιρούς.

Αρωματοθεραπεία είναι η χρήση ελαίων που παράγονται από φυτά με θεραπευτικές ιδιότητες (βότανα), με σκοπό τη βελτίωση της σωματικής και ψυχολογικής ευεξίας, τη βελτίωση της διάθεσης και γενικά την εναρμόνιση ψυχής, σώματος και εξωτερικού περιβάλλοντος. Τα αιθέρια έλαια βοηθήσουν στη μείωση του στρες και της έντασης, προσφέρουν αναζωογόνηση, αυξάνουν τη σωματική αντοχή, εξισορροπούν τα συναισθήματα και αυξάνουν τη νοητική διαύγεια δρώντας με απόλυτα φυσικό τρόπο που δεν παραβιάζει τις ανοχές, ούτε διαστρέφει τις ανάγκες του οργανισμού μας.

Σε σωματικό επίπεδο, το μασάζ βοηθά στην εξάλειψη των τοξικών «αποβλήτων» – που συχνά αποτελούν την αιτία των μυϊκών πόνων –  ενεργοποιώντας την κυκλοφορία του αίματος και των λεμφικών αγωγών. Αυτό επαυξάνει το οξυγόνο στις περιοχές του πόνου και ταυτόχρονά μετακινεί τις στάσιμες τοξικές ουσίες, όπως είναι το γαλακτικό και ανθρακικό οξύ, που δημιουργούνται στους μυϊκους ιστούς.

Επειδή ο νους και το σώμα αλληλεπιδρούν, τα αποτελέσματα σε συγκινησιακό επίπεδο μπορεί να είναι σημαντικά. Μερικές φορές μπορεί να προκαλέσει μια κατάσταση με κείνη που βιώνουν οι διαλογιζόμενοι.


Λίγα λόγια για το Reiki :


Ρεικι :

Το Ρέικι είναι ένα ολιστικό θεραπευτικό σύστημα που κατάγεται από την Ιαπωνία και έχει ευεργετικά αποτελέσματα όπως σωματική ευεξία, νοητική ηρεμία, χαλάρωση, εξάλειψη του άγχους και της ανησυχίας, ανάπτυξης θετικών συναισθημάτων και θετικών σκέψεων, τα οποία όλα συντελούν στην υγεία του σώματος, του νου και του πνεύματος.

Είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιεί το άγγιγμα των χεριών για να διοχετεύσει την πνευματική ενέργεια που υπάρχει στο σύμπαν. Η μέθοδος Ρέικι είναι πολύ απλή στην εφαρμογή της και πολύ αποτελεσματική.  Λειτουργεί σε κυτταρικό επίπεδο, επιταχύνοντας την αναζωογόνηση και την ανανέωση.

Το Ρέικι προσφέρει:

Φυσική αποτοξίνωση, ευεξία & ζωτικότητα.

Ανακούφιση του πόνου, ενίσχυση φυσικών λειτουργιών του σώματος.

Ισορροπία & νοητική διαύγεια, ξεκούραση, αναζωογόνηση& βαθιά χαλάρωση.

Μείωση – Εξαφάνιση αρνητικών παρενεργειών των φαρμάκων

Ενίσχυση για την απολλαγή από το στρές και το άγχος.

Καθαρισμό από το θυμό, τις ενοχές & τις φοβίες

Ενίσχυση & αύξηση της αυτοπεποίθησης.

Πως λειτουργεί το Ρέικι

Το Ρέικι εισέρχεται από την κορυφή του κεφαλιού του διοχετευτή Ρέικι, περνάει από το σώμα και βγαίνοντας μέσα από τα χέρια του με το άγγιγμα ρέει μέσα στο σώμα και την αυρά του δέκτη, αποκαθιστώντας τα μπλοκαρίσματα της ενέργειας όπου αυτά υπάρχουν.

Αυτό που συνήθως αισθάνεται κάποιος είναι το αποτέλεσμα στα χέρια του, όπου νιώθει ένα ελαφρό μυρμήγκιασμα, ένα αίσθημα ζέστης ή κρύου.

Όταν κάποιος αντιλαμβάνεται οπτικά αυτή τη λειτουργία, μπορεί να δει μία δέσμη φωτός να εισέρχεται από την κορυφή του κεφαλιού και να διοχετεύεται στο σώμα και την αύρα του ατόμου, το οποίο μπορεί να κατευθύνει την ενέργεια να βγεί από τα χέρια, αλλά και από τα πόδια, τα μάτια, το στόμα.

Επειδή ακριβώς ο διοχετευτής Ρέικι είναι ένας αγωγός της πνευματικής συμπαντικής ενέργειας, δεν δίνει την ατομική ζωτική του ενέργεια και έτσι δεν έχει συμπτώματα εξάντλησης ή πιθανότητας να μαγνητίσει κάτι από το δέκτη.

Επίσης δεν υπάρχει περίπτωση ενίσχυσης του εγώ του διοχετευτή Ρέικι ή της πεποίθησης ότι είναι ο θεραπευτής, αφού λειτουργεί απλά ως κανάλι ενέργειας. Ακριβώς γι’αυτό, ο διοχετευτής Ρέικι δίνοντας μία αγωγή Ρέικι, αισθάνεται να αυξάνεται και η δική του ενέργεια, δημιουργώντας του αισθήματα αγάπης και ευχαρίστησης.

Η ενέργεια που διοχετεύεται στον δέκτη Ρέικι, είναι πάντα ωφέλιμη και λειτουργεί με εποικοδομητικό τρόπο. Το Ρέικι έχει τη δική του «ευφυϊα», θα βρει τα προβληματικά σημεία και θα ρεύσει προς αυτά, θα προσαρμοστεί στις ανάγκες του δέκτη και θα επιφέρει το καλύτερο αποτέλεσμα για τον δέκτη. Το Ρέικι είναι πάντα βοηθητικό, θα προσαρμοστεί και θα δημιουργήσει το καλύτερο αποτέλεσμα. Μία αγωγή Ρέικι αφήνει αισθήματα σωματικής χαλάρωσης, ηρεμίας και γαλήνης, θετικά συναισθήματα για τον εαυτό μας, τους άλλους και τον κόσμο.

Το Ρέικι δεν αντικαθιστά την κλασσική θεραπεία.

Το Ρέικι είναι μία ήπια ενεργειακή μέθοδος που δεν αντικαθιστά την συνετή και κατάλληλη χρήση της κλασικής ιατρικής περίθαλψης και ψυχολογικής βοήθειας. Το Ρέικι λειτουργεί συμπληρωματικά και αρμονικά παράλληλα με κάθε ιατρική θεραπεία, φαρμακευτική αγωγή, ψυχολογική θεραπεία ή άλλη εναλλακτική θεραπεία, φαρμακευτική αγωγή, ψυχολογική θεραπεία ή άλλη εναλλακτική θεραπεία και βοηθά στην ανάρρωση, αποκατάσταση και βελτίωση.

Όσοι ασκούν το Ρέικι δεν κάνουν διαγνώσεις και δεν συστήνουν φάρμακα ή άλλες ουσίες. Το Ρέικι είναι μία απλή φυσική ενεργειακή μέθοδος που δημιουργεί τις θετικές προϋποθέσεις για ένα υγιές σώμα και νού.

Το Ρέικι δεν είναι θρήσκεια

Στο Ρέικι δεν υπάρχει κάποιο δόγμα ή κάποια λατρευτική διαδικασία. Δεν υπάρχει  κάτι στο οποίο πρέπει να πιστέψει κανείς για να χρησιμοποιήσει το Ρέικι. Το Ρέικι λειτουργεί ανεξάρτητα από πίστη. Έτσι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο εξασκούν το Ρέικι όποια κι αν είναι η θρησκεία τους, η φυλή, η μόρφωση ή κοινωνική τους θέση. Το Ρέικι είναι μία πνευματική μέθοδος που ενώνει τους ανθρώπους ανά τον κόσμο.

Πως εφαρμόζεται η μέθοδος Ρέικι

Μια αγωγή Ρέικι δίνεται σε ένα άτομο που φορώντας όλα του τα ρούχα, είναι ξαπλωμένο σε ένα στρώμα ή σε ένα τραπέζι μασάζ, ή είναι καθιστό. Το άτομο που διοχετεύει το Ρέικι και έχει εκπαιδευτεί τουλάχιστον στον πρώτο βαθμό Ρέικι, ακουμπά απαλά τα χέρια του σε διάφορα σήμεία του σώματος του αποδέκτη όπως στο κεφάλι, την κοιλιά, την πλάτη και σε όποιο άλλο σημείο υπάρχει δυσφορία ή πόνος. Ένα άτομο που έχει εκπαιδευτεί στο Ρέικι μπορεί να δίνει αγωγή Ρέικι στον εαυτό του και στους άλλους.

 

it's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Tumblr
Tumblr