Antistress Aromatherapy Massage

Anti-Stress Aromatherapy Massage για την καταπολέμηση του αυχενικού συνδρόμου, πόνων στους ώμους, των άνω άκρων, του πονοκεφάλου και της ημικρανίας.


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Business Massage, Thai Foot & Leg Massage με Ανθοϊάματα Bach & Πιεσοθεραπεία.


AntiStress Aromatherapy Massage :

Το AntiStress Massage είναι ένα εξειδικευμένο είδος μασάζ που εστιάζει στη μάλαξη αυχένα, ώμων, άνω άκρων & πλάτης, αλλά και στα βελονιστικά σημεία του προσώπου, του κρανίου & των κάτω άκρων.

Στη σύγχρονη κοινωνία μας, οι παθήσεις και τα προβλήματα στην περιοχή του αυχένα ταλαιπωρούν μεγάλο μέρος του πληθυσμού, πολλές φορές και άτομα νέας ηλικίας. Εξειδικευμένες τεχνικές σε βελονιστικά σημεία και τεχνικές κλασικής φυσικοθεραπευτικής προσέγγισης καθώς και θεραπευτικές τεχνικές από πολλές προσεγγίσεις θα ανακουφίσουν και πολλές φορές θα θεραπεύσουν τα προβλήματα αυτής της περιοχής.

Ο πόνος στον αυχένα είναι ένα πολύ κοινό σύμπτωμα. Συνήθως προκαλείται από την κακή στάση του σώματος, σε καθημερινές δραστηριότητες όπως η εργασία και ο ύπνος. Αυτό προκαλεί καταπόνηση των μυών και των συνδέσμων της περιοχής, με αποτέλεσμα τον πόνο και τον περιορισμό της κίνησης. Ο πόνος μπορεί να επεκτείνεται και στο κεφάλι ή τον ώμο.  Ένας συνήθης πόνος στον αυχένα (πιάσιμο ή ψύξη) αντιμετωπίζεται με απλά μέσα (ξεκούραση, φάρμακα, ένα αυχενικό κολλάρο). Πολύτιμη είναι η βοήθεια ενός φυσικοθεραπευτή.  Ο πόνος στον αυχένα θεωρείται πιο επικίνδυνος όταν συνοδεύεται από πόνο,μούδιασμα ή και αδυναμία στα χέρια. Επίσης, όταν εμφανίζεται αιφνίδια, μετά από ένα τροχαίο ατύχημα ή μια πτώση. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι απαραίτητη η εξέταση από ένα γιατρό.

Το  αυχενικό σύνδρομο αποτελεί μια εκδήλωση πόνων στον αυχένα και στη γύρω περιοχή.   Ο γενικός όρος ‘σύνδρομο’ χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα σύνολο συμπτωμάτων που αφορούν μια συγκεκριμένη περιοχή του σώματος, αλλά με διαφορετική αιτία προέλευσης. Έτσι ο όρος αυχενικό σύνδρομο αναφέρεται στα πιασίματα και τον πόνο του αυχένα.

Δεν πρόκειται για μια συγκεκριμένη πάθηση, αλλά μια ομάδα ενοχλημάτων γύρω από τον αυχένα, πού περιλαμβάνει αυχεναλγία, δυσκαμψία, αντανακλώμενο πόνο, νευραλγία, πονοκέφαλο, και ζάλη.

Επειδή από τη λειτουργική διαταραχή των σπονδύλων του αυχένα μπορούν να πιεστούν ή να ερεθιστούν τα νεύρα, γι’ αυτό ο πόνος στην περιοχή του αυχένα μπορεί να ακτινοβολεί στην πλάτη ανάμεσα στις ωμοπλάτες, στους ώμους, τα χέρια, ακόμα μέχρι τα δάκτυλα των χεριών. Επίσης, μπορεί ο πόνος να συνοδεύεται από μυϊκή αδυναμία, αισθητικές διαταραχές (μούδιασμα, βελόνιασμα, κάψιμο) και μειωμένη κινητικότητα. Ο πόνος μπορεί να είναι οξύς ή χρόνιος. Συχνά αναφέρονται ζαλάδες, ίλιγγοι, πονοκέφαλοι ακόμα και ‘θολούρα’ στα μάτια.


Τα κυριότερα συμπτώματα του αυχενικού συνδρόμου είναι:


 • άλγος στην περιοχή του αυχένα •
 • κεφαλαλγίες
 • άλγος στον ώμο
 • άλγος στο βραχίονα ή / και στο χέρι
 • περιορισμός της κινητικότητας της αυχενικής μοίρας
 • μείωση της μυϊκής ισχύος στα άνω και κάτω άκρα
 • διαταραχή στη βάδιση («σπαστικό βάδισμα»)
 • αιμωδίες (μουδιάσματα) στα άνω άκρα
 • μυϊκή αδυναμία στα κάτω άκρα
 • ζάλη, αστάθεια
 • καρηβαρία (βαρύ κεφάλι)
 • ίλιγγος με έμετο

Το αυχενικό σύνδρομο ταλαιπωρεί κατά πλειοψηφία όσους κάνουν καθιστική δουλειά (οι οποίοι συνήθως δεν κάθονται στη σωστή θέση), όσους βρίσκονται με τις ώρες ακίνητοι, μπροστά από ένα κομπιούτερ, και όσους δεν γυμνάζονται. Επτά στα 10 άτομα κάποια στιγμή θα εμφανίσουν το αυχενικό σύνδρομο, ενώ ένα στα έξι άτομα υποφέρει από χρόνιο πόνο του αυχένα. Το αυχενικό σύνδρομο δεν πρέπει να μένει χωρίς αντιμετώπιση γιατί μπορεί να χειροτερέψει.


 Οι αιτίες του αυχενικού συνδρόμου


Οι αιτίες του αυχενικού συνδρόμου είναι πολλές και διαφορετικές. Οι ποικίλες εκδηλώσεις της αυτής κατάστασης εξηγούνται εν μέρει από την πολυπλοκότητα των δομών της σπονδυλικής στήλης στην περιοχή. Εκτός από τους τραυματισμούς και άλλα προβλήματα «μηχανικής προέλευσης» μπορούν να προκαλούν ενοχλήσεις στον αυχένα και τα άνω άκρα. Για παράδειγμα, η κακή στάση του σώματος προκαλείμυοσυνδεσμικού τύπου αυχεναλγία, ενώ η αυχεναλγία μπορεί να οφείλεται ακόμη και σε αυχενική δισκοκήλη ή δισκοπάθεια, ριζοπάθεια, σύνδρομο οπίσθιων αρθρώσεων, αυχενική σπονδυλοαρθρίτιδα ή αλλιώς σπονδύλωση σε μηχανική αστάθεια, καθώς και σε ανεπάρκεια της σπονδυλοβασικής αρτηρίας. Η σπονδυλική στήλη αποτελεί ενιαία και πολύπλοκη δομή, της οποίας το ένα τμήμα επηρεάζει το άλλο. Έτσι, κάποιο πρόβλημα, όπως η σκολίωση, για παράδειγμα, επιβαρύνει την περιοχή του αυχένα προκαλώντας αυχεναλγία.

Σε περίπτωση που υπάρχει αυχενική σπονδυλοαρθρίτιδα, η οποία συνήθως αφορά άτομα που έχουν περάσει τη μέση ηλικία, οι σπονδυλικές αρτηρίες που διέρχονται μέσα από τους πρώτους 6 αυχενικούς σπονδύλους πιέζονται από τα οστεόφυτα ή εμφανίζουν σπασμό μετά από κινήσεις του κεφαλιού με αποτέλεσμα να μειώνεται η αιμάτωση του εγκεφάλου. Σαν συνέπεια εμφανίζονται επεισόδια ζάλης, αυχενογενούς ιλίγγου και μερικές φορές τάση για λιποθυμία. Ιδιαίτερα εμφανίζονται τα συμπτώματα αυτά όταν συνυπάρχουν και αλλοιώσεις από τις αρτηρίες (σε καπνιστές, σε άτομα με αυξημένη χοληστερόλη κ.ά).

Μπορούμε να κατατάξουμε τις αιτίες του αυχενικού συνδρόμου σε τέσσερις γενικές κατηγορίες:

 1. Δισκοπάθεια – κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου.
 2. Αρθρίτιδα των αυχενικών σπονδύλων.
 3. Δισκοπάθειες aυχενικών μεσοσπονδυλίων δίσκων.
 4. Σπασμός των μυών της περιοχής του αυχένα – από κακή στάση ή ψύξη από τη χρήση κλιματιστικού κτλ.

Με το Anti-Stress Aromatherapy Massage παρατηρούμε θεαματικά αποτελέσματα:

 • Βοηθάει τους άκαμπτους και πονεμένους μύες
 • Καταπολεμά το αυχενικό σύνδρομο
 • Βελτιώνει την επαγρύπνηση και την ικανότητα της αυτοσυγκέντρωσης
 • Χαλαρώνει τον νου και βοηθάει στην επίλυση προβλημάτων
 • Βοηθάει στην ανακούφιση από πονοκεφάλους έντασης
 • Μειώνει το πνευματικό και σωματικό stress
 • Αναζωογονεί και φρεσκάρει
 • Καλυτερεύει την ευλυγισία
 • Βελτιώνει τη διάθεση

Thai Leg & Foot Massage


Οι ρίζες του Thai Foot Massage προέρχονται από την Κίνα.

Εξελίχθηκε στην Ταϊλάνδη, απ’ όπου και πήρε το όνομα,

Εμπεριέχει στοιχεία από διάφορες τεχνικές μάλαξης σε όλο το πόδι (δακτυλοπιέσεις & ειδικά ξυλάκια) και στοιχεία από τη γιόγκα. Όλα αυτά -μαζί με ιδιαίτερες κινήσεις- ενεργοποιούν τα εσωτερικά όργανα και αυτά με τη σειρά τους βοηθούν τον άνθρωπο να διατηρείται σε καλή κατάσταση υγείας και ευεξίας. Βοηθάει στη βαθιά χαλάρωση, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και ενεργοποιεί τα κέντρα στο σώμα που απευθύνονται στο σωματικό και στο νοητικό επίπεδο. Η ταϋλανδέζική μάλαξη στα πόδια πραγματοποιείται με αιθέρια έλαια ή ανθοϊάματα Bach.


Συνδυαστική Ολιστική Μέθοδος Thai Foot Massage με Ανθοϊάματα Bach


Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα χρησιμοποιηθεί η Bach Rescue Cream

H Bach Rescue Cream είναι κρέμα βάλσαμο για το δέρμα η οποία μαλακώνει και το αποκαθιστά. Περιέχει συνδυασμό 6 ανθοΪαμάτων :

Impatiens – Ανυπομονησία, μεγάλη εσωτερική ένταση

Star of Bethlehem – Για κάθε περίπτωση διανοητικού ή σωματικού σοκ, πρόσφατου ή παλαιού

Cherry Plum – Φόβος ότι θα χάσει τον έλεγχο ή τα λογικά του –υστερία

Rock Rose – Τρόμος, έντονος φόβος, πανικός

Clematis – Ονειροπόληση, αφηρημάδα, έλλειψη προσοχής, δυσκολία συγκέντρωσης

Crab Apple – Το καθαριστικό ίαμα, αίσθημα ακαθαρσίας, εμμονή στη λεπτομέρεια

Το  Bach Oil ειδικό μείγμα που συνδυάζει έξι ανθοϊάματα για τόνωση, ευεξία & αντιμετώπιση αρνητικών καταστάσεων και συναισθημάτων. Βοηθά στην αντιμετώπιση των ανχοτικών καταστασέων.

Rock Rose – Τρόμος, έντονος φόβος, πανικός

Clematis – Ονειροπόληση, αφηρημάδα, έλλειψη προσοχής, δυσκολία συγκέντρωσης

Cherry Plum – Φόβος ότι θα χάσει τον έλεγχο ή τα λογικά του –υστερία

Star of Bethlehem – Για κάθε περίπτωση διανοητικού ή σωματικού σοκ, πρόσφατου ή παλαιού

Impatiens – Ανυπομονησία, μεγάλη εσωτερική ένταση

White Chestnut – Συνεχείς ανεπιθύμητες σκέψεις και νοητικοί διάλογοι


Πιεσοθεραπεία


Με την πιεσοθεραπεία  ασκούμενος προσφέρει μια πολυδιάστατη θεραπεία. Οι τεχνικές εφαρμόζονται κυρίως στα πόδια , στα χέρια και στο κεφάλι, όπου  υπάρχουν αντανακλαστικά  τα οποία αντιστοιχούν στα εσωτερικά όργανα, αδένες, σπονδυλική στήλη, στα μέλη του σώματος,  αλλά και στα σημεία της ενεργειακής  ανατομίας/μεσημβρινούς. Με αποτέλεσμα να διαλύονται τα ενεργειακά μπλοκαρίσματα και η αρμονία να αποκαθιστάται σε όλα τα συστήματα του σώματος, στη ψυχολογία και στο νου.  Με την πιεσοθεραπεία επιτυχάνουμε ενεργοπίεση της κυκλοφορίας του αίματος καθώς και την εξισορρόπηση του νευρικού και ορμονικού συστήματος & χαλάρωση των σκελετικών μυών.


Αρωματοθεραπεία :


Ο όρος χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1920 από τον Γάλλο χημικό Gatterfose, ο οποίος ερευνούσε τις θεραπευτικές ιδιότητες των ελαίων.

Βέβαια οι ιδιότητες των φυτών ανακαλύφθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν από πολύ νωρίς. Έτσι, χρήση αρωματικών και αιθέριων ελαίων συναντάμε σε διάφορους πολιτισμούς ανά τους αιώνες κι αυτό φαίνεται στα διάφορα μυροδοχεία που έχουν ανακαλυφθεί κατά καιρούς.

Αρωματοθεραπεία είναι η χρήση ελαίων που παράγονται από φυτά με θεραπευτικές ιδιότητες (βότανα), με σκοπό τη βελτίωση της σωματικής και ψυχολογικής ευεξίας, τη βελτίωση της διάθεσης και γενικά την εναρμόνιση ψυχής, σώματος και εξωτερικού περιβάλλοντος. Τα αιθέρια έλαια βοηθήσουν στη μείωση του στρες και της έντασης, προσφέρουν αναζωογόνηση, αυξάνουν τη σωματική αντοχή, εξισορροπούν τα συναισθήματα και αυξάνουν τη νοητική διαύγεια δρώντας με απόλυτα φυσικό τρόπο που δεν παραβιάζει τις ανοχές, ούτε διαστρέφει τις ανάγκες του οργανισμού μας.

Σε σωματικό επίπεδο, το μασάζ βοηθά στην εξάλειψη των τοξικών «αποβλήτων» – που συχνά αποτελούν την αιτία των μυϊκών πόνων –  ενεργοποιώντας την κυκλοφορία του αίματος και των λεμφικών αγωγών. Αυτό επαυξάνει το οξυγόνο στις περιοχές του πόνου και ταυτόχρονά μετακινεί τις στάσιμες τοξικές ουσίες, όπως είναι το γαλακτικό και ανθρακικό οξύ, που δημιουργούνται στους μυϊκους ιστούς.

Επειδή ο νους και το σώμα αλληλεπιδρούν, τα αποτελέσματα σε συγκινησιακό επίπεδο μπορεί να είναι σημαντικά. Μερικές φορές μπορεί να προκαλέσει μια κατάσταση με κείνη που βιώνουν οι διαλογιζόμενοι.

it's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Tumblr
Tumblr