Archery Anti Rage Method

Η τοξοβολία  ως μέσο εκτόνωσης και διαχείρισης του θυμού

Διαχειριστείτε τον θυμό και την ένταση μέσω της τοξοβολίας.

Το κέντρο εναλλακτικών θεραπειών Mystic Neverland παρουσιάζει μια νέα μέθοδο αποβολής του θυμού και μετουσίωσής του σε αθλητική δραστηριότητα μέσω της εναλλακτικής προσέγγισης της ζεν τοξοβολίας. 

 

Αναμφίβολα, ο θυμός δηλητηριάζει σώμα και πνεύμα, προκαλώντας πλήθος ψυχοσωματικών προβλημάτων. Ωστόσο, αποτελεί μέρος της ανθρώπινης φύσης μας και πρέπει να εκφράζεται, να ελέγχεται και σταδιακά να μετατρέπεται σε ήπια ψυχική κατάσταση.

Η Mystic Neverland πρωτοπορεί και μας διδάσκει νέους τρόπους εκτόνωσης των εκρήξεων θυμού, συνδυάζοντας την τοξοβολία  με τον διαλογισμό και αναπνευστικές ασκήσεις, προκειμένου να αποφορτιστούμε, να αποβάλουμε τα τοξικά, αρνητικά συναισθήματα οργής και να μάθουμε να διατηρούμε την ψυχραιμία μας.

 

Το τόξο γίνεται μέσο αντιμετώπισης των προβλημάτων μας, ο στόχος σύμβολο του ίδιου μας του εαυτού και η άσκηση με τις βολές μέσο αυτοβελτίωσης.

Μέσω της τοξοβολίας, αποκτούμε αυτοκυριαρχία, ξεπερνάμε τον εαυτό μας, αναγνωρίζουμε τις αδυναμίες μας, αποκτούμε αυτοσυγκέντρωση, πειθαρχία και τεχνική επιδεξιότητα. Νους, σώμα και τόξο ενώνονται και ο θυμός καταλαγιάζει..

Archer ANTI – Rage Method

Μέσω της ζεν πλευρά της τοξοβολίας η Mystic Neveland με γνώμονα την ανάγκη του ανθρώπου για εκτόνωση και μετουσίωση του θυμού δημιούργησε μια νέα συνδυαστική μέθοδο τοξοβολίας, διαλογισμού και αναπνευστικών ασκήσεων που θα σας βοηθήσει να εκτονωθείτε και να απαλλαγείτε από όλη την τοξικότητα του βουβού θυμού ώστε να αποφευχθεί η ένταση που συσσωρεύουμε μέσα μας και κατά επέκταση η εξέλιξη της σε μια κανονική οργανική ασθένεια.

Θυμός

Ο θυμός είναι δηλητήριο για το σώμα, το νου και τις σχέσεις μας. Προξενεί πάρα πολλά προβλήματα στον εαυτό μας και στους άλλους γύρω μας.

Ο θυμός μας κάνει να αισθανόμαστε άσχημα και δημιουργέί ένταση στο σώμα μας με αποτέλεσμα πολλά προβλήματα υγείας. Ο θυμός διαστρεβλώνει τις σκέψεις μας και μας κάνει να παίρνουμε λάθος αποφάσεις που μπορεί να καταστρέψουν την καριέρα ή την επιχείρηση μας.

Ο θυμός καταστρέφει φιλίες. Όταν είμαστε θυμωμένοι μπορεί να βλάψουμε τους άλλους με τα λόγια και τις πράξεις μας.

Οι αιτίες του θυμού είναι η προσκόλληση στο εγώ και η ματαίωση των επιθυμιών. Το πρώτοστάδιο του θυμού είναι η απογοήτευση και τότε είναι η κατάλληλη στιγμή να εργαστούμε πάνω στον εαυτό μας.

Το ζήτημα είναι να σταματήσουμε το θυμό στην αρχή του, πριν ο θυμός εκδηλωθεί γιατί τότε  είναι αδύνατο να ελεγχθεί. Μπορούμε να σταματήσουμε το θυμό σκεπτόμενοι τα δυσμενή αποτελέσματα του, αναλύοντας με την λογική το συναίσθημα όταν εμφανίζεται κάνοντας την ερώτηση πχ «γιατί νιώθω να θυμώνω τώρα?», με το να θυμόμαστε το καλό που μας έχουν κάνει οι άλλοι και κυρίως με την ανάπτυξη της υπομονής.


 

Θυμός: είναι φυσιολογικός;

Ο θυμός είναι ένα φυσιολογικό συναίσθημα, που μπορεί να αποδειχτεί και βοηθητικό, κυρίως επειδή μας κινητοποιεί όταν αδικούμαστε. Μια «ποσότητα» θυμού, δηλαδή, είναι χρήσιμη για την επιβίωσή μας. Ωστόσο, πρέπει να προσέχουμε, επειδή ο θυμός ξεκινά από τον απλό εκνευρισμό και μπορεί να φτάσει στην τεράστια οργή, που -ειδικά όταν είναι συνεχής- είναι δυσλειτουργική, αλλά και επικίνδυνη.

Τα οφέλη της Εκτόνωσης & της Μετουσίωσης του Θυμού μέσω των Archery Anti Rage:

Η εκτόνωση ωφελεί την υγεία

Ο καταπιεσμένος αλλά και, αντίθετα, ο με οργή εκπεφρασμένος θυμός σχετίζονται σε μακροχρόνια βάση με την αύξηση της αρτηριακής πίεσης, με καρδιαγγειακά προβλήματα, αλλά και με άλλα, πολύ λιγότερο προφανή, όπως είναι η δυσκολότερη επούλωση των πληγών όσων θυμώνουν πολύ. Αυτό συμβαίνει επειδή, όποτε οργιζόμαστε, ειδικά όταν αυτό διαρκεί, στρεσάρουμε τον οργανισμό μας, αλλά και αντίστοιχα η μακροχρόνια καταπίεση του θυμού μάς φθείρει σιγά-σιγά, όπως και το άγχος όταν είναι χρόνιο. Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με έρευνα του τμήματος Δημόσιας Υγείας και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, φαίνεται ότι οι άνθρωποι που εξωτερικεύουν το θυμό τους, με το σωστό τρόπο πάντα, έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν προβλήματα υγείας, ενώ παράλληλα παρατείνουν το προσδόκιμο ζωής τους, σε αντίθεση με εκείνους που καταπιέζουν τα συναισθήματά τους.

Γνωρίζετε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ατόμων που υποφέρουν από κατάθλιψη στη πραγματικότητα είναι βαθιά θυμωμένοι; Θυμωμένοι επίσης είναι πολλοί υπέρβαροι που ουσιαστικά «τρώνε» όσα δεν μπορούν να πούνε.  

Οι δυο πιο λανθασμένοι τρόποι διαχείρισης του θυμού είναι οι συστηματικές, ανεξέλεγκτες και κατά βάση άστοχες εκρήξεις, αλλά και η απώθησή του.

Είναι καταπληκτικό πόσο ευτυχισμένοι και ελεύθεροι μπορείτε να νοιώσετε αν επιτρέψετε στο θυμό να πετάξει εκτονωθεί. Θα νοιώσετε σαν να έχετε αποδεσμευτεί από ένα τεράστιο βάρος.

Δοκιμάστε το!

 

 

 

it's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Tumblr
Tumblr